Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği Galatasaray'la 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, son 4 maçta 8 puan yitirdi.  Fenerbahçe, Süper Lig'de Galatasaray'a karşı oynadığı son 7 karşılaşmada da yenilmedi. Galatasaray ise deplasmanlarda 22. puanını kaybetti.

HASAN ŞAŞ ÇILDIRDI!

Maç içerisinde öyle pozisyonlar vardı ki, hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe teknik heyeti kulübede saç-baş yoldu. İşte Galatasaray kulübesi. Hasan Şaş, bir pozisyon sonrası kendini yere attı ve çimleri yumrukladı.

FERNANDAO ATTI AMA OFSAYT

Dakikalar 80'i gösterdiğinde Fenerbahçe tribünleri gol diye ayağa kalktı. Sarı-lacivertlilerin golcüsü Fernandao topu filelere göndermişti. Ama hakem Bülent Yıldırım, ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

BU KADRO DA KADIKÖY'DE FENER'İ YENEMEDİ

Zirvede yoluna devam eden Galatasaray, Kadıköy'deki derbi maçta kazanamadı ama yenilmedi de. 0-0'lık sonuç Galatasaray'a yararken Fenerbahçe sadece yenilmemezlik serisinin sürdüğüne sevindi. Maç sonunda Galatasaraylı oyuncular taraftarlarını alkışladı.

GOMİS, VOLKAN'I GEÇEMEDİ

Galatasaray'ın golcüsü Gomis, iki kez net fırsat yakaladı ama kaleci Volkan çok başarılıydı. Maç sonrası doğruca tribünlere koşan Senegal asıllı Fransız yıldız, sarı-kırmızılı taraftarları alkışladı.

KOCAMAN BİRDE KALDI

Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, Galatasaray'la Kadıköy'de oynadığı 5 maçın 4'ünde beraberlikle sahadan ayrıldı.
Kocaman'ın Fenerbahçe'si, Galatasaray karşısında iç sahada sadece bir kez kazanırken, dört derbi ise beraberlikle sonuçlandı.

KALECİLER SÜPERDİ

Derbide her iki takımın kalecisi de çok kritik kurtarışlara imza attı.
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, özellikle son bölümde Galatasaray'ın girdiği net pozisyonlarda gole izin vermedi.

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera da özellikle ikinci yarıda Giuliano Victor de Paulo ve Jose Fernandao'nun net pozisyonlarında yaptığı kurtarışlarla kalesini gole kapattı.

BAŞBAKAN VE BAKANLAR DERBİDE

Başbakan Binali Yıldırım, derbiyi statta izledi. Ülker Stadı'ndaki derbiyi Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da protokol tribününden takip etti.

DEPLASMANDA YİNE KAYIP

Fenerbahçe beraberliği ile Galatasaray'ın bu sezon deplasman maçlarındaki kaybı 22 puana yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon dış sahada oynadığı 13 maçtan 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrıldı.