CiddiGazete- Bundesliga'nın 27. haftası nefes kesen maçlarla başladı. Hem zirveyi, hem de kümede kalma mücadelesi veren takımları ilgilendiren maçlarda gol yağmuru yaşandı.

Lider Bayern Münih’i takibini sürdüren Borussia Dortmund, deplasmanda Wolfsburg’u 2-0 yenerken puanını 57’ye yükseltti. Avrupa kupalarına katılma planı yapan Wolfsburg ise 39 puanda kaldı.

Şampiyonlar Ligi bileti almak için çabalayan Bayer Leverkusen ise Borussia Mönchengladbach deplasmanından aldığı 3-1’lik galibiyetle puan tablosunda rakibinin önüne geçti. Leverkusen 53 puanla üçüncü sıraya yükselirken M’gladbach ise 52 puanda kaldı.

Kümede kalma umutlarını sürdürmek isteyen Werder Bremen, Freiburg’u kendi evinde 1-0 mağlup ederken Hoffenheim ve Paderborn 1-1 berabere kaldı.

Gecenin son maçında ise sahasında Eintracht Frankfurt’u ağırlayan Bayern Münih, 7 golün atıldığı maçı 5-2 kazanarak puanını 61 yaptı ve ikinci sıradaki Dortmund ile arasındaki 4 puanlık farkı korumayı başardı.

Seyircisiz oynanan maçlardan önce hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Öte yandan günün önce çıkan maçlarından olan Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen maçında Gladbach taraftarlarının karton fotoğrafları tribünlerde yer aldı.