CiddiGazete- 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off yarı final maçında Burak Yılmaz, kaçırdığı penaltı ile hayal kırıklığı yaşattı.

Portekiz maçının ardından büyük üzüntü yaşayan Burak Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. 36 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım'la ilgili aldığı kararı da duyurdu.

"HÂLÂ ŞOKTAYIM"

A Milli Takım'ın maça iyi başlayamadığını ifade Burak, "Aslında maça iyi başlayamadık, Portekiz çok iyi başladı maça. Sonradan kendimize güvenmeye başlayınca pozisyon da gol de geldi. Penaltıyı da atsam 2-2 olacaktı. O zaman Portekiz için zorlaşabilirdi. Penaltıyı atamadım... Nasıl atamadım hâlâ şoktayım. Penaltı olduğunda 'kesin gol, 2-2' dedim ve ondan sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırınca hayal kırıklığı oldu. Özür dilerim. Bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece rüyamda atacağım herhalde" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIM KARİYERİME SON VERİYORUM"

"Bugün benim son maçımdı" diyen Burak Yılmaz, "Milli takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Böyle bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama bunun doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

"BENDEN BU KADAR"

Genç futbolcuların önünün açılması gerektiğine inandığını ifade eden Burak Yılmaz, "Bu formayı şerefle, namusla taşıdığımı düşünüyorum. Hocalarıma teşekkür ederim. Benden bu kadar... Duyguyla bırakmadım. Artık bir bayrak değişimi olması gerekiyor ülkemiz, genç arkadaşlarımız açısından" ifadelerini kullandı.