CiddiGazete- Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'de forma giyen Burak Yılmaz için Fransız basınında çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

L'Equipe'in haberine göre; 36 yaşındaki golcü, A Milli Takım'ın Dünya Kupası'na katılım gösterememesi halinde milli takımı bırakacak.

CEBELİTARIK VE KARADAĞ MAÇLARININ SONUCU ÖNEMLİ

Cebelitarık ve Karadağ maçları için milli takım kampında bulunan tecrübeli golcünün bu iki maçın sonucuna göre bir karar vereceği belirtiliyor. 2022 Dünya Kupası'na katılma şansı azalan ay yıldızlılarda play-off vizesi alınırsa Burak Yılmaz devam edecek ancak Cebelitarık ve Karadağ maçlarından istenilen sonuç çıkmazsa tecrübeli golcü Milli Takım defterini kapatacak.

YOĞUN MAÇ TEMPOSU YORUYOR

Geçtiğimiz sezon takımı Lille'i şampiyonluğa taşıyarak tarihi bir başarı elde eden tecrübeli futbolcu, bu sezona ise beklenen başlangıcı yapamamış ve 15 maçta sadece 3 gol kaydedebilmişti.

Son dönemde sakatlık sorunları da artan milli oyuncunun yoğun maç temposunu kaldırmakta zorlandığı, bu sebeple milli takım formasını asmakta kararlı olduğu ifade ediliyor.

Milli formayla 74 maçta 30 gol kaydeden Yılmaz, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde oynadığı 7 maçta da 5 gol kaydetmeyi başardı.