CiddiGazete- South China Morning Post Gazetesi'nde çıkan bir habere göre, geçtiğimiz yılı şampiyon olarak tamamlayan Jiangsu FC'nin kapıları, bir daha açılmamak üzere kapatıldı.

Kulübün milyarder sahibi Jindong ailesi, mali bunalımdan ötürü bu kararı aldıklarını duyurdu. Sadece erkek futbol takımı değil, bu sezon başarılı bir grafik çizen Jiangsu Suning Kadın Takımı da iflastan payını aldı.

Kulübün bütün organizasyonları, ani kararla sonlandırılmış oldu. Peki, geçtiğimiz yıl Çin Süper Ligi’nde zafere ulaşan Jiangsu Futbol Kulübü neden kapatıldı? İşte detaylar:

Forbes dergisinin 2015 sayısına göre, Çin’in en zengin 4. kulübü olarak bilinen Jiangsu Suning, bu yıl beklenmedik bir şekilde kapılarını zincirlemek durumunda kaldı. Jiangsu'nun sahibi olan Jindong ailesi, covid-19 sonrası ekonomik bunalımı gerekçelendirerek, risksiz işlere yöneleceklerini, bu nedenle Jiangsu'dan çekildiklerini açıkladı.

ÇİN FUTBOLU ÇÖKÜŞTE

Çin futbolunda ilk kargaşa bu değil. Daha birkaç hafta önce Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış Shandong Luneng ekibi, "borç yükü" nedeniyle turnuvadan ihraç edilmişti. Suning Group'un yatırımı olan, Jiangsu Suning FC de aynı sonu yaşadı.

TEİXEİRA İLE ANLAŞAMADILAR

2016 yılında Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ekibinden 50 milyon Euro karşılığında transfer edilen Alex Teixeira, Çin kulübüne sırtını döndü. Yıllık 12 milyon Euro alan oyuncunun maaşında indirime gitmesi talep edilince, anlaşmayı reddeden Teixeira, sözleşmesini yenilemeyerek kulüpten ayrıldı. Brezilyalı futbolcunun teknik direktör Cosmin Olaroiu ile beraber kulüpten ayrılması, Jiangsu için sonun başlangıcı oldu.

JİANSU FC NASIL KURTULUR?

Jindong ailesi, nisan ayında başlayacak Asya Şampiyonlar Ligi öncesinde kulübün yeni yatırımcılara açık olduğunu da metinde belirtti. Nisan ayına kadar, Jiangsu FC'nin maliyetini üstlenip yeni yatırımcısı olmayı kabul eden biri çıkarsa, son şampiyon yoluna devam etmiş olacak. Eğer, nisan ayına kadar talipli çıkmazsa Jiangsu Suning futbol sahnesinden silinecek.