CİDDİGAZETE

Süper Lig'de 28. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaştı. Maça iki takım da kontrollü başlarken, Fenerbahçe henüz 2. dakikada gole yaklaştı. Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşa Skrtel vuramayınca, Muslera topu çeldi. Oluşan karambolde Galatasaray savunması araya girdi.

7'de Belhanda, 15. dakikada ise Valbuena'nın etkili şunları auta gitti. Gol için bastıran Fenerbahçe'de 25'te Moses, Semih'i geçip şutunu çekti ancak Muslera gole izin vermedi. 27. dakikada ise Valbuena'nın frikiği üstten dışarı gitti.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Dakikalar 42'yi gösterdiğinde Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topa hareketlenen Diagne'yi düşüren Hasan Ali önce hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ancak VAR incelemesi sonrası Ali Palabıyık, Hasan Ali Kaldırım'a direkt olarak kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı. Rakibinin eksik kalmasıyla gol için bastırmaya başlayan Galatasaray, 45+1'de Feghouli ile yine kaleyi yokladı ancak Harun nefis kurtarışıyla gole izin vermedi. 45+7'de Belhanda'nın kafası auta gidince ilk yarı 0-0 sona erdi.

Galatasaray ikinci yarıya da baskılı başladı. 51'de Feghouli topa dokunamazken, 3 dakika sonra ise Mariano'nun yapılan ortaya gelişine vuruşunda Harun'u geçen top yandan auta gitti. 62'de Linnes'in şutunda savunmadan seken top direğe çarparak dışarı gitti.

GOLLER ART ARDA GELDİ

Galatasaray aradığı golü 66. dakikada buldu. Sağ kanattan Feghouli ortaladığı topa Moses'tan önce kafayı vuran Onyekuru takımını Kadıköy'de 1-0 öne geçirdi. Pes etmeyen 10 kişilik Fenerbahçe, bu gole 71'de Eljif Elmas ile cevap verdi ve durum 1-1 oldu.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve dev derbi 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray puanını 56, Fenerbahçe ise 33 yaptı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY: 1-1

Stat: Ülker

Hakemler: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan

Fenerbahçe: Harun Tekin, Dirar, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Tolgay Arslan (Dk. 60 Jailson), Eljif Elmas, Valbuena (Dk. 81 İsmail Köybaşı), Moses (90+2 Alper Potuk), Soldado

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Semih Kaya, Linnes, Fernando, Ndiaye (Dk. 78 Sinan Gümüş), Feghouli (Dk. 84 Mitroglou), Belhanda (Dk. 46 Emre Akbaba), Onyekuru, Diagne

Goller: Dk. 66 Onyekuru (Galatasaray), Dk. 71 Eljif Elmas (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 45 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 18 Belhanda, Dk. 52 Mariano, Dk. 70 Onyekuru, 90+9 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 21 Mehmet Topal, Dk. 35 Moses, Valbuena (Devre arası), Dk. 58 Tolgay Arslan, Dk. 90+5 Soldado) (Fenerbahçe)