CiddiGazete- Müzesinde 2 Türkiye Kupası bulunan, Süper Lig'de oynadığı dönemlerde 4 büyük kulübün "korkulu rüyası" olan Kocaelispor ile müzesinde 1 Türkiye Kupası yer alan, Türk futboluna Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Tuncay Şanlı gibi birçok yıldız oyuncu kazandıran Sakaryaspor, TFF 1. Lig biletini almak için karşı karşıya gelecek.

Beyaz Grup'ta Manisa Futbol Kulübü, Kırmızı Grup'ta Eyüpspor’un doğrudan TFF 1. Lig’e yükseldiği 2. Lig finalinde birbirlerine rakip olacak Kocaelispor ile Sakaryaspor en son 2010-2011 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup'ta birbirlerine rakip oldu.

2. Lig Play-Off finalinde iki köklü kulüp Kocaelispor ile Sakaryaspor arasında oynanacak maç saat 20.00'de başlayacak ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. D-Smart'tan canlı yayınlanacak mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER

Kocaelispor: Bayram, Musa, Semih, Gökhan, Numan, Batuhan, Murat Cem, Benhur, İrfan, Mesut, Burak

Sakaryaspor: Oğuz, Canberk, Hakan, Burak, Ümit, Abdulaziz, Fatih, Muhammet, Azad, Çağrı, Ali Özgün

33. RANDEVU

Süper Lig'de 7 sezon birlikte yer alan iki ekip, bugüne kadar çeşitli liglerde 32 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda Kocaelispor'un 10, Sakaryaspor'un 12 galibiyeti bulunurken, 10 karşılaşma da berabere tamamlandı.

KOCAELİSPOR FİNALE NASIL GELDİ?

2. Lig Beyaz Grup'ta sezonu 68 puanla 3. sırada tamamlayan Kocaelispor, Play-Off çeyrek finalde Ankara Demirspor'la karşılaştı. İlk maçı evinde 3-0 kazanan Körfez ekibi, rövanşta 1-1'lik eşitlikle yarı finale çıktı. Yarı finalde ilk maçta evinde Hekimoğlu Trabzon ile 0-0 berabere kalan Kocaelispor, rövanşta 90+1. dakikada bulduğu golle sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı ve final biletini kaptı.

SAKARYASPOR FİNALE NASIL GELDİ?

2. Lig Kırmızı Grup'ta lider Eyüpspor'un ardından sezonu 2. sırada tamamlayan Sakaryaspor, Play-Off çeyrek finalinde Van Spor'u evinde ve deplasmanda 2-0 mağlup etti, yarı finale yükseldi. Yarı finalde Kırşehir Belediyespor'la deplasmanda 0-0 berabere kalan Tatangalar, rövanşta evinde 5-1 kazandı ve finalist oldu.