CiddiGazete- İngiliz ekibi Liverpool ile İspanyol devi Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geldi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'da oynanan maçın ilk düdüğünden itibaren rakip kalede daha çok pozisyon bulan Liverpool, Courtouis'i geçemedi.

Maç boyunca iki isabetli şut çeken Real Madrid ise 59. dakikada Carvajal'in ortasında arka direkte dokunan Vinicius'un golüyle skoru 1-0 yaptı.

Liverpool'un Mane ve Salah ile birer şutu direkten dönerken, İngiliz temsilcisi maç boyunca bulduğu birçok pozisyondan yararlanamadı.

Kırmızı-beyazlı ekipte Salah, 81. dakikada gole çok yaklaşırken Courtouis harika bir kurtarışla filelerin havalanmasına izin vermedi. Yaklaşık 1 dakika sonra rakibi 3'e 1 yakalayan Real Madrid'de Benzema ve Vinicius anlaşamadı ve Alisson tehlikeyi önledi.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Real Madrid tarihindeki 14. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşadı.

17. FİNALDE 14. KUPA

Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan takım olan Real Madrid çıktığı 17. final olan bu sınavdan da zaferle ayrılarak 14. şampiyonluğunu yaşadı. Diğer yandan Real Madrid bu organizasyondaki son sekiz finalinde de kupaya uzanan taraf oldu!

ANCELOTTI TARİH YAZDI

Real Madrid'in İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, 2003 ve 2007'de Milan, 2014'te de Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi zaferine taşıdı. Ancelotti, finaldeki tek yenilgisini 2005'te Liverpool'a karşı yaşadı. İtalyan çalıştırıcı bu zaferle birlikte 2005'in rövanşını da Liverpool'dan almış oldu!

Diğer yandan turnuvadaki 5. finaline çıkan 62 yaşındaki Ancelotti, 4. şampiyonluğuna ulaşarak Bob Paisley ve Zinedine Zidane ile paylaştığı "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu tek başına ele geçirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada Federico Valverde, Thiago Alcantara tarafından faulle durdurulduğu için Real Madrid ceza sahasının çaprazından serbest vuruş kullandı.

14. dakikada sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden Andrew Robertson ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı.

16. dakikada Real Madrid kalecisi Courtois, Mohamed Salah'ın şutunda topun filelerle buluşmasını önledi.

21. dakikada Liverpool, Sadio Mane ile gole yaklaştı ancak top direkten geri geldi.

30. dakika Liverpool'dan Jordan Henderson, ceza sahasına orta yaptı ancak top takım arkadaşlarına ulaşmadı.

43. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Federico Valverde, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı ancak savunma araya girerek tehlikeyi önledi.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Liverpool'dan Trent Alexander-Arnold, sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı.

59. dakikada Real Madrid öne geçti. Federico Valverde'nin asistinde topla buluşan Vinicius Junior, Liverpool'u şoke etti: 0-1

70. dakikada sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Trent Alexander-Arnold ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçı 1-0 kazanan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi oldu.