İtalya Serie A’da Sampdoria forması ile çok iyi performans sergileyen 36 yaşındaki golcü Fabio Quagliarella, Milli Takım’da da kaldığı yerden devam etti. Serie A’da attığı 21 golle ‘Gol Krallığı’ yarışında zirvede yer alan Fabio Quagliarella, İtalya Milli Takımı’nda yaklaşık 10 yıl sonra ilk 11’de forma giydiği EURO 2020 elemeleri J Grubu’ndaki Liechtenstein maçında tarihe geçti.

İtalya’nın zayıf rakibi karşısında 17’inci dakikada Sensi ve 32’inci dakikada Verratti ile 2-0 öne geçtiği karşılaşmanın 35’inci dakikasında sahneye çıkan Fabio Quagliarella, takımının üçüncü golünü ağlara bıraktı. Fabio Quagliarella, bu golle İtalya milli takımı formasıyla gol atan en yaşlı futbolcu oldu. Fabio Quagliarella, Serie A’da ilk maçına çıktığında, şu anda Milli Takım’da aynı formayı paylaştığı 2000 doğumlu Moise Kean 2.5 aylıktı. 45+3’üncü dakikada kazanılan penaltıda da topun başına geçen Fabio Quagliarella, kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü ağlara bıraktı.

İtalya, maçın ilk yarısını 4-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Kean (69′) ve Pavoleti (76′) ile iki gol daha bulan İtalya, mücadeleden 6-0 galip ayrıldı.

Kariyerine Torino’da başlayan Fabio Quagliarella, Fiorentina, Napoli, Juventus gibi İtalya’nın dev kulüplerinde forma giydi. İtalya Serie A’da toplam 429 maça çıkan Fabio Quagliarella, bu maçlarda 148 gole imza attı.