CİDDİGAZETE

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Almanya'nın Schalke 04 ekibi ile 0-0 berabere kaldıkları maçta galibiyeti hak etmediklerini söyledi.

Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Schalke 04'ün iyi bir mücadele sergilediğini belirterek, "Bizim için çok iyi bir puan. Bu puan belki de bizi götürecek. En azından matematiksel olarak yarışın içinde tutuyor." dedi.

Tecrübeli teknik adam, maçın ilk yarısında kötü oynamadıklarını ancak ikinci yarısı için aynı şeyi söyleyemeyeceğini ifade etti.

Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki oyuna daha önce müdahale edebilirdim ama Selçuk'un durumu nedeniyle biraz daha beklemek zorunda kaldım. Yaptığımız değişikliklerden sonra oyuncu paylaşımları çok daha iyi oldu. Orta sahada kaybettiğiniz toplar size ceza olarak dönüyor. Bunu fazla yaptık. Her hücuma çıkışta neredeyse bu topları kaybettik. Bugün Schalke bizi yenebilirdi. Taraftarımız cephanelik gibi arkamızda durdu, biz de direndik. Maçın özeti bu. İlk defa bir beraberliğin puan olarak bize yaradığı bir ortamdayız. Bugün galibiyeti hak edecek bir oyun oynayamadık."

Karşılaşmada kalecileri Fernando Muslera'nın çok iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Terim, "Ozan Kabak'a da özel parantez açmadan geçemeyeceğim. 18 yaşındaki bu çocuğumuz bugün birçok kişiye örnek oldu." ifadelerini kullandı.

Terim, müsabakanın ilk yarısında savunmanın arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Kalelerinde bu kadar pozisyon görmelerine rağmen aldıkları bir puanın değerinin grup maçları bittiğinde oluşacak sıralamada anlaşılacağını kaydeden Terim, "Kötü oyunu telafi edebiliriz ama kaybedilen puanı telafi edemeyiz. Özellikle orta sahada çok fazla pas hatası yapan takımlar ortaya iyi bir oyun koyamazlar. Sezon başından beri yaşadığımız bazı hayal kırıklıkları var. Yavaş yavaş değişeceğiz, ocakta da temmuzda da değişeceğiz. Böyle bir oyun beklemiyordum ancak oyuncunun ayağına kramp giriyor çıkaramıyoruz, sakatlıktır gidiyor..." değerlendirmesinde bulundu.

Terim, maçta göğüs bölgesine sert top gelen Yuto Nagatomo'nun kontrol amacıyla hastaneye götürüleceği bilgisini paylaştı.

"Şampiyonlar Ligi başka bir seviye"

Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nin farklı bir platform, başka bir seviye olduğuna dikkati çekerek, "Burada hataya yer yok. Burada Türkiye liginden daha fazla koşmak, daha çok mücadele etmek ve daha iyi oynamak zorundasınız. Her şeyinizin daha iyi olması lazım. Biz zaten eşit şartlarda mücadele etmiyoruz. Transfer yapma hakkımız sınırlı. Derin bir kadronuz olmadığı zaman rotasyonu fazla yapamıyorsunuz ve bazı oyunculara biraz fazla yükleniyorsunuz. Bu tespitim, yoksa bunu bir bahane olarak söylemiyorum." ifadelerine yer verdi.

Schalke 04 maçında kazandıkları bir puanın kendileri için değerli olduğunu tekrarlayan Terim, şunları söyledi:

"İyi oynamadığımız bu oyunu ileride telafi edebiliriz ama skoru edemezdik. 2'si deplasman, biri içeride 3 maçımız var. Matematiksel olarak gidebiliriz. Dolayısıyla bu puanı aldığımız için memnunum çünkü bugün bu puanı hak etmedik. Böyle kötü oynadığımız zaman da olacak. Kadromuzun derinleşmesi için ocak ayını değerlendireceğiz. Gönül isterdi ki sizi buradan 3 puanla uğurlayalım ama bazen olmuyor. Allah izin verirse gider orada (deplasmanda) gereğini yaparız."

"Eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız"

Tecrübeli teknik adam, transfer döneminde eksikliklerini tamamlamaya çalışacaklarını anlatarak, "Galatasaraylılara net şunu söylemek istiyorum; ocak ayında, haziran ve temmuz ayında yapabileceğimiz kadar eksikliklerimizi tamamlamaya çalışacağız." açıklamasını yaptı.

Takımdan memnun olduklarını vurgulayan Terim, sarı-kırmızılı taraftarların, eksiklikleri gidermeye çalıştıklarından emin olmasını istedi.

Fatih Terim, futbolcuların yaşadığı sakatlıklarla ilgili bir soruyu ise şöyle cevapladı:

"Eğer bir oyuncu devamlı sakatlanıyorsa, profesyonel anlayışını sorgulayacaksınız. Bizim Türkiye'de sakatlık olunca fizik hocasına ve antrenmanlara bakılıyor ya da çok maç oynandığı söyleniyor. Zaten biz oyuncuyu bu sebebe itiyoruz. Herkes imzayı atarken haftada 3 maç oynayacağını biliyor. Sorunuza cevap veriyorum, spesifik olarak 'bu oyuncu böyle yaptı' demiyorum. Oyuncunun profesyonel davrandığı yerler belli. Bunlardan biri de dışarıdaki hayatı olmalı. Özellikle bunu çok sık sakatlananlar için söylüyorum. Sadece bizim için değil, Türkiye'deki herkes için diyorum. Hırsızın hiç mi kabahati yok? Fikstür belli ve oynayacağınız kadro da belli. Elbette futbolun temposu yükseldi, takvim sıklaştı, kolay değil sakatlıklar da olacak ancak alışkanlık halinde devamlı sakat oyuncuyu kimse hoş karşılamaz."