Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasındaki derbi maçta konuk ettiği Galatasaray Odeabank'ı 80-60 yendi.

Karşılaşmaya iki ekip de sert savunma yaparak başladı. Pota altından Hendrix ve Summers ile sayılar bulan Galatasaray Odeabank, 3. dakikayı 4-2 üstün geçti. Taylor'ın sportmenlik dışı faulü sonrası Vesely ve Guduric ile basketler bulan, skoru lehine çeviren Fenerbahçe Doğuş, 6. dakika içinde farkı 5'e çıkardı: 11-6. Çeyreğin kalan bölümünde üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Doğuş, ilk periyodu 18-13 üstün tamamladı.

SUMMERS FARKI KAPATTI AMA

İkinci çeyrekte Juskevicius ve Summers ile hızlı hücumlardan sayılar bulan Galatasaray Odeabank'a Melih Mahmutoğlu ve Ali Muhammed ile karşılık veren Fenerbahçe Doğuş, 14. dakikayı 28-19 önde geçti. Sarı-lacivertli ekip, Melli'nin üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 16. dakikanın içinde farkı çift hanelere çıkardı: 35-24. Galatasaray Odeabank, Summers ve Hendrix'in pota altından bulduğu sayılarla farkı tek hanelere indirse de Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 37-31 önde gitti.

HARDY'İN SAYILARI YETMEDİ

İkinci yarıya Hardy ve Hendrix'in sayılarıyla başlayan Galatasaray Odeabank, 25. dakika içinde farkı 2 sayıya kadar düşürdü: 43-41. Fenerbahçe Doğuş, final periyoduna 56-51 üstün girdi.
Son çeyrekte Fenerbahçe Doğuş, farkı açmaya başladı. Ahmet Düverioğlu ve Sinan Güler'in sayılarıyla 32. dakikada farkı yeniden çift hanelere taşıyan (62-51) sarı-lacivertliler, Datome'nin üç sayı çizgisinin gerisinden attığı basketle bitime 4 dakika kala skoru 71-54'e getirdi. Fenerbahçe Doğuş, son bölümünü daha da rahat oynadığı derbiyi 80-60 galip bitirdi.

Maçın en skorer ismi Galatasaraylı Hardy (23 sayı) olurken, Fenerbahçe'den Ahmet Düverioğlu 21 sayı ile takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.