Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacakları karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Çok iyi bir sezon öncesi dönem geçirdiklerini belirten Cocu, "Çok kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Çok saygı duyuyoruz. Ancak kendi kalitemize de inancımız sonsuz" diye konuştu.

Maça hazır olduklarını vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Böyle bir sahada oynayacak olmaktan, böyle büyük bir maça çıkacak olmaktan mutluyuz. Zaten böyle statlar, böyle atmosferler, bu maçların büyüklüğünü gösterir. İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Biz de mücadelemizi sonuna kadar sergileyeceğiz. İkinci maçta kendi taraftarımızın önünde turu geçen taraf olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cocu, hazırlık döneminde çok fazla maç oynadıklarını aktararak, "Felsefemizi, oyunumuzu geliştirebilmek için maçlara ihtiyacımız vardı. Yine maçlarımızı oynayarak, art arda maçlarımızı yaparak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

"Yeni bir antrenör, yeni bir antrenman tarzı var"

Kadroda çok fazla değişiklik olmadığını söyleyen Cocu, "Ancak yeni bir antrenör, yeni bir antrenman tarzı, yeni bir oyun tarzı var. Oyuncularımın şu ana kadar göstermiş olduğu çalışmadan son derece büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Son maçlarda nasıl bir oyun tarzıyla sahada olduklarını gösterdiklerini belirten Cocu, "Eğer Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde oynuyorsanız küçük takım diye veya kağıt üstünde kolay takım diye bir şey yoktur. Eğer turu geçmek istiyorsanız her maçta azami seviyenizi göstermek mecburiyetindesiniz" değerlendirmesinde bulundu.

"Saygının adı kesinlikle korku değil"

Tur için avantajlı bir skor almak istediklerini kaydeden 47 yaşındaki teknik adam, "Rakibimize kesinlikle saygı duyuyoruz. Herkese saygı duymalıyız. Ancak bu saygının adı kesinlikle korku değil. Korku ile saygıyı karıştırmamak gerekiyor. Kalitemize inanıyoruz ve son dakikaya kadar iyi bir sonuç almak için mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Cocu, Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza'nın cezası nedeniyle oynayamayacak olmasına rağmen neden kafilede yer aldığına ilişkin bir soru üzerine, "Onun buraya gelmesinin sebebi, daha önce burada oynaması değil. Takımımızın bir parçası olduğu için buraya getirdik. Bizim için önemli bir oyuncu. Her iki maçta da cezalı. Ancak takımın bu maça hazırlığında katkı yapabileceğini, yardım edebileceğini düşündük. O yüzden getirdik" ifadelerini kullandı.

"İnisiyatif almamız gerekiyor"

Maçta ilk 11'de kimlerin olacağına dair bilgi vermekten kaçınan Cocu, sahada sadece savunma yapmayacaklarını vurgulayarak, "O zaman kendi hayatımızı zorlaştırmış oluruz. Muhakkak inisiyatif almamız gerekiyor. Ofansif olmayı da deneyeceğiz. Aynı zamanda savunma yaparken yaratıcı olmaya çalışacağız" şeklinde görüş belirtti.

Benfica'nın çok iyi oyuncuları olduğunu kaydeden Cocu, "Birlikte hareket ettiklerinde güçlü bir takım. Bizim kesinlikle maksimum seviyede performansımızı sahaya yansıtmaya ihtiyacımız var. İkinci maçta işimize yarayabilecek bir skor almak istiyoruz. İlk maçta avantajı ele geçirmek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Giuliano: İyi bir şekilde hazırlandık

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Giuliano Victor de Paula, yarın çok iyi bir rakiple karşılaşacaklarını belirterek, "Karşımızda böyle maçları oynamaya fazlasıyla hazır bir rakip olacak. Ancak biz de iyi bir şekilde hazırlandık. Bu mücadeleye gerçekten hazır olduğumuzu söyleyebiliriz" diye konuştu.

İyi bir sezon öncesi dönem geçirdiklerini söyleyen Giuliano, "Yeni bir hocamız, yeni bir çalışma tarzımız var. Bu çalışmalarımızı da yarın en iyi şekilde sahada uygulamak istiyoruz. İyi bir skor almak amacıyla sahada olacağız" ifadelerini kullandı.

Zekalarını çok fazla ortaya koyacakları bir maça çıkacaklarını aktaran Giuliano, şunları kaydetti:

"İyi bir futbol oynamak istiyoruz. Top onlardayken rakibi rahatsız etmek amacıyla sahada olacağız. Baskı yapmak istiyoruz. Top bizdeyken de olabildiğince ayağımızda tutup, sakin bir şekilde kendi oyunumuzu oynayıp iyi bir karşılaşma geçirmek istiyoruz."

Fenerbahçe Benfica maçına hazır

Fenerbahçe Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Sarı-lacivertli takımın, maçın oynanacağı Luz Stadı'nda teknik direktör Phillip Cocu yönetiminde gerçekleştirdiği ve ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan idmanı, koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise pas organizasyonları ve çift kale maçın ardından bireysel ve taktiksel çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

Cezası nedeniyle yarınki maçta forma giyemeyecek Josef de Souza ile sakatlığı bulunan yeni transfer Andre Ayew de idmana katıldı.

Antrenmanı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve sarı-lacivertli bazı yöneticiler de izledi.

Benfica-Fenerbahçe maçı, bugün 22.00'de başlayacak.