Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, sezonun geri kalanına Hollandalı teknik adam Erwin Koeman ile devam edeceklerini açıkladı. FBTV'de gündeme dair açıklamalarda bulunan Comolli, "TFF kurallarının farkındayız. Kuralları iyi biliyoruz. Aksinde hareket etmemiz mümkün olmaz. Trabzonspor maçı öncesinde kararımızı vereceğiz. Erwim Koeman konusunda konuştuk, doğru kişi olduğunu söyledik. Onun performansı ve yaklaşımı çok pozitifti. Bizim devam etmesini istediğimiz isim o" şeklinde konuştu.

Koeman ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayacak olan Fenerbahçe, başarı kriteri olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım şartını belirledi. Eğer bu sezon hedeflenen başarılar yakalanırsa Koeman'la önümüzdeki sezon da devam edilecek. 175 bin euroya çalışan 57 yaşındaki antrenör, yeni mukaveleyle gelirini 475 bin euroya çekecek. Bu ücret, Cocu'nun kazancının yarısı bile değil.

Cocu'nun görevine son verilince Koeman'ın da görevi bırakması beklendi ancak bu gelişme gerçekleşmedi. Hollandalı çalıştırıcının ağabeyi Ronald, Hollanda Milli Takımı'nın başına geçince, "Ronald'la Hollanda'ya dahil olmamız gerçekçi değil. Tek başıma birinci adam olmayı planlıyorum. Kardeşimle uzun süre çalıştım. İngiltere'de de harika deneyimlerimiz oldu. Tercihim yurt dışında takım çalıştırmak" sözlerini kullanmıştı.

"G.SARAY MAÇINDAN SONRAKİ GELİŞİM..."

Damien Comolli, FB TV'de katıldığı canlı yayında "Son 3 maçta iyi bir performans sergiledik. 2 galibiyet aldık, Avrupa ve Lig olmak üzere. Galatasaray beraberliğini kazanmamız gerekiyordu. Takımda bir gelişim var. Artık çok daha iyi bir performans sergiliyoruz. 3 maçta 7 puan aldık. Takımın gidişatından memnunuz. Galatasaray maçı sonraki gelişimden memnunuz" dedi.

"SON ZAMANLARDA TAKIM İÇİNDE..."

Sarı-lacivertli takımla ilgili sözlerine devam eden Fransız isim, "Önemli olan şey takımda artık devamlılık ve tutarlılık görmemizdi. Daha önce de iyi performans sergilemiştik ama devamlılığı yoktu. Bir maç iyi olabiliyorsak, diğeri kötüydü. Önemli olan bu 3 maçtaki devamlılıktı. Özgüvenin mi, iyi sonuçların mı özgüven getirdiğini tartışmak zor. Takım içinde farklı bir atmosfer gördük son zamanlarda. İnançlar, taktik disiplinleri çok farklıydı" diye konuştu.

"MAÇLARDA GÜLÜMSEMİYORUM ÇÜNKÜ..."

Çok fazla gülümsememesiyle ilgili sorulan soruya yanıt veren Comolli, "Maçlarda biraz daha gergin ve konsantre oluyorum, o anda gülmemi bekleyemezsiniz. Etrafımda kimseye bakmıyorum maça konsantre oluyorum. Beşiktaş maçı sonrası arkadaşlarım 'Çok güzel atmosfer var' dedi, ben ise 'Hatırlamıyorum' dedim. Maç esnasında sadece sahaya ve hocaya odaklanıyorum" açıklamasını yaptı.

"HİÇBİR KULÜPTE BUNU YAPMADIM"

Oyuncuları alkışlamadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Comolli, "Alkışlamama sebebim şu, daha önce hiç bir kulüpte bunu yapmadım. Ben oyuncularımı ödüllendireceksem özel olarak ödüllendirmek isterim kötü oynadıysa da özel olarak ilgilenmek isterim. Farklı yerlere çekilecek bir mimikle bunu göstermektense bunu kendim yapmayı tercih ediyorum" şeklinde konuştu.

OCAK TRANSFER DÖNEMİ İÇİN FLAŞ SÖZLER

Devre arası transfer dönemi için taraftarların merakla beklediğinin farkında olduğunu söyleyen Comolli, "Transfer dönemi kelimesini uzun zamandır duymuyordum. Basın ve taraftarlar merakla bekliyorlar. Transfer dönemi zordur. Yatırım yapmak için çok doğru bir zaman olmayacak, transferi sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Ocak'ta ayrılmak isteyenler var onlar için de önemli olacak bu. Ama bizim uymamız gereken FFP kuralları var, bunu başkan da dile getirmişti. Maddi olarak en iyi seviyede değiliz" diyerek işlerinin kolay olmadığını hatırlattı.