CiddiGazete- Fenerbahçe, Avrupa Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçında Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldı.

Sarı-lacivertli ekip, mücadelenin henüz 2. dakikasında Samatta'nın attığı golle 1-0 geriye düştü. Sezon başında Fenerbahçe'den Antwerp'e kiralık olarak giden Samatta, golün ardından sevinmezken, bu gol Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi tarihinde yediği en erken gol (1.48) oldu.

Temsilcimiz, 20. dakikada Valencia'nın attığı golle skoru eşitledi. Tisserand'ın kafa vuruşunda, kaleciden seken topu Valencia boş kaleye gönderdi: 1-1

36. dakikada sarı-lacivertliler penaltı vuruşundan yararlanamadı. Valencia'nın yerde kaldığı pozisyonun ardından, VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Rus hakem Ivanov, beyaz noktayı işaret etti. Penaltıyı kullanan Valencia'nın "Panenka" vuruşunda, top üst direkten döndü.

Fotoğraflar: Semih Bahadır, Burak Saltık

44. dakikada Valencia, rakip ceza alanında Almeida'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem bir kez daha beyaz noktayı işaret etti. Penaltıda topun başına geçen Valencia, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti: 2-1. İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

İKİNCİ YARI

62. dakikada Antwerp, kullanılan köşe vuruşunda Gerkens'in attığı golle skoru eşitledi: 2-2. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç bu skorla sona erdi.

Gruptaki üçüncü maçından da galibiyetle ayrılamayan Fenerbahçe, iki puana yükseldi. İlk maçında Frankfurt ile deplasmanda 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, ikinci haftada ise Olympiakos'a 3-0 mağlup olmuştu.

Royal Antwerp ise gruptaki ilk puanını aldı.