CiddiGazete- Fenerbahçe, Süper Lig'in 27. haftasında oynanan dev maçta Trabzonspor'u 1-0 yendi. Mücadelenin ilk 45 dakikasında kaleci Uğurcan Çakır'ı geçemeyen sarı-lacivertliler, 76. dakikada Pelkas'ın attığı harika golle sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Bu sonucun ardından rakibini 4 maç sonra deplasmanda deviren sarı-lacivertliler 54 puana yükseldi. 2021 yılındaki ilk yenilgisini alan ve 7 maçlık galibiyet serisi sona eren Trabzonspor ise 48 puanda kaldı.

Öte yandan Fenerbahçe bu sezon deplasmandaki 10. galibiyetine imza attı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Serdar Aziz'in kafa vuruşunda, top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

25. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın ceza alanın dışından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu yatarak çıkardı. Dönen topta gelişen atakta Szalai'nin şutunda, Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı kornere çelerek bir tehlikeyi daha önledi.

30. dakikada Szalai'nin soldan ortasında yakın mesafedeki Thiam'ın kafa vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır, topu çelerek bir kez daha gol izni vermedi.

45. dakikada Osayi Samuel'in sağ taraftan pasında, ceza alanı içinde Mesut Özil'in vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

76. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında topu alan Pelkas, meşin yuvarlağı dikine sürerek sağ ayağıyla müthiş bir şut çekti ve Uğurcan'ı avlayarak topu filelere gönderdi: 0-1