CiddiGazete- Yaptığı paylaşımla sarı-lacivertli kulübü hedef göstererek zan altında bırakmaya çalışan Enes Kanter’e Fenerbahçe çok sert cevap verdi.

Sarı-lacivertli kulüp yaptığı açıklamada, Enes Kanter gibi Türkiye’ye ve Türk bayrağına sadakatsizlik eden ve ismi terör örgütüyle yan yana anılmış bir kişiye Fenerbahçe’nin kapılarının sonuna kadar kapalı olduğunu belirtti.

“KULÜBÜMÜZÜN KAPILARI SONSUZA DEK KAPALI KALACAK”

Fenerbahçe’nin ne bugün ne de gelecekte FETÖ’cü Kanter’le herhangi bir ilişkisinin olmayacağı belirtilen açıklamada, “Enes Kanter isimli şahıs, sosyal medya hesaplarından ilk olarak 1 Haziran 2020 tarihinde, ikinci olarak ise bugün, yine aynı cümlelerle bazı paylaşımlarda bulunmuştur. Kısa bir süre içinde aynı cümlelerle iki kez yaptığı, kulübümüzü ilgilendiren ve amacı bizce meçhul paylaşımlarına yönelik açıklığa kavuşturmamız gereken bir hususta kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. Ülkemize ve bayrağımıza sadakatsizlik eden, ismi terör örgütleri ile yan yana anılmış ve kulübümüzden ayrıldığı dönemde davranışları camiamızca çok iyi bilinen bu şahısla kulübümüzün ne şu aşamada ne de gelecekte herhangi bir ilişkisi olmamıştır, olamaz. Bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz ki; kulübümüzün kapıları kendisine ve kendisi gibilere sonsuza dek kapalıdır ve öyle kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

ZAN ALTINDA BIRAKMA ÇABASI SONUÇ VERMEDİ

"Eski kulübümden arayanım, soranım eksik olmuyor” diyen Kanter, “Sağ olun yalnız bırakmıyorsunuz. Canım takımım, tek aşkım Fenerbahçe. Yıllardır gururla formasını giydiğim, Bir gün ülkeme geri döndüğümde tekrardan formasını giyeceğim tek takımım. Tüm yönetime selamlar ve hürmetler” ifadelerini kullanmış ve sarı-lacivertli kulübün içerisinden kendisini arayanların olduğunu iddia ederek FETÖ’yle uzun süredir mücadele eden Fenerbahçe’yi zan altında bırakmaya çalışmıştı.

MİLLİ OYUNCULARIN KONUŞMAMASINA BOZULMUŞTU

Enes Kanter, ABD’de verdiği bir röportajda NBA’da forma giyen milli basketbolcularımız Ersan İlyasova, Cedi Osman ve Furkan Korkmaz hakkında konuşmuş ve kendisiyle muhatap olmamalarına bozulduğunu söyleyerek “Beni en çok yaralayan NBA’deki Türk oyuncular. Ersan, Cedi ve Furkan, benimle tek kelime bile konuşmuyorlar. ‘Nasılın dostum’ diyorum. Kafalarını diğer tarafa çeviriyorlar” şeklinde konuşmuştu.