Devler Ligi finalinde Liverpool’un rakibi Tottenham oldu… Londra’daki ilk maçta Tottenham’ı 1-0 mağlup eden Hollanda ekibi rövanşta 2-0 öne geçtiği maçta üst üste 3 gol yiyerek son final biletini İngilizler’e kaptırdı.

Henüz 5. dakikada De Ligt’in kafa vuruşuyla 1-0 öne geçen Ajax 35’te Ziyech ile farkı 2’ye çıkardı. Soyunma odasına 2-0 geride giren Tottenham ikinci yarıda bambaşka bir iştahla sahaya çıktı. Final için yemeden 3 gol bulması gereken İngilizler 55’te Lukas Mora ile farkı 1’e indirdi.

YEMEDEN 3 GOL GEREKİYORDU...

4 dakika sonra Lukas Mora harika bir golle durumu 2-2’ye getirdi. Beraberliği yakalayan Tottenham, umutlarını yeniden yeşertti. Yemeden bir gole daha ihtiyacı olan İngilizler, mucizeyi gerçekleştirmek için her şeyi denedi. Kaleci Lloris, Ajax’ın maçı bitirebilecek net pozisyonlarda gole izin vermedi.

HER ŞEY BİTTİ DERKEN...

Her şey bitti gibi gözükürken 90+5’te Lukas Mora bir kez daha sahneye çıktı. Kendisinin ve takımının 3. golünü atan sürpriz golcü Tottenham’ı finale taşıyan kahraman oldu.

Real Madrid ve Juventus’u eleyerek yarı finale kadar gelen sezonun takımı Ajax büyük avantajını koruyamadı ve finale veda etti. Finalde Tottenham ve Liverpool 1 Haziran’da Madrid’de kozlarını paylaşacak iki İngiliz takımı oldu.