CiddiGazete

Ziraat Türkiye Kupası beşinci tur rövanş maçında Galatasaray, Tuzlaspor’a konuk oldu. Galatasaray ilk maçta sahasında 2-0 yenildiği Tuzlaspor’u 4-0 mağlup ederek son 16'ya kalmayı başardı. Fazla forma şansı bulamayan oyuncuların oynadığı ilk maçın aksine as takım ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan Galatasaray’ın golleri Nagatomo, Falcao, Feghouli ve Belhanda’dan geldi.

Tuzlaspor’a sahasında 2-0 yenilerek büyük şok yaşayan, son lig maçında 10 kişi kalan Ankaragücü ile son dakikalarda yediği gollerle 2-2 berabere kalan Galatasaray, kupada tur atlamayarak moral buldu.

İLK YARI 3-0 BİTTİ

Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk 16 dakikada iki gol buldu. İlk yarının uzatma dakikalarında bir gol daha atan Galatasaray, soyunma odasına 3-0 önde girdi.

İkinci yarıda tempoyu düşüren Galatasaray, uzatma dakikalarında bir gol daha buldu. Belhanda, bireysel becerisiyle 90+2'de Galatasaray’ın dördüncü golünü attı. Galatasaray bu sonuçla, Türkiye Kupası’nda son 16’ya kalan taraf oldu.

Türkiye Kupası’nda Son 16 Turu kura çekimi 20 Aralık Cuma günü saat 12’de çekilecek.

GOL DAKİKALARI

Mücadelenin 10. dakikasında Nagatomo topu ağlarla buluşturdu ve sarı kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi.

16. dakikada Falcao takımını 2-0 öne geçirerek, Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk golünü kaydetti.

İlk yarının uzatma dakikalarında Feghouli, ilk yarının skorunu belirleyen golü attı:  0-3

90+2. dakikada çalımlarla ceza sahasına sokulan Belhanda, sol ayağıyla uzak köşeye şutunu bıraktı, kaleci Bayram kıpırdayamadı: 0-4

Galatasaray maçı 4-0 kazanarak, Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16'ya kaldı.

GALATASARAY İŞİ SIKI TUTTU

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında TFF 2. Lig ekibi Tuzlaspor'a konuk olan Galatasaray, as oyunculardan oluşan bir kadroyla sahada yer aldı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve 2-0 kaybedilen ilk maçta bu sezon fazla forma şansı bulamayan futbolcuları görevlendiren teknik direktör Fatih Terim, rövanş karşılaşmasında as oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadroyu sahaya sürdü.

Fatih Terim, rakipleriyle yaptıkları ilk maça göre kadroda yedi değişikliğe gitti. İlk karşılaşmada forma giyen oyunculardan Ahmet Çalık, Yuto Nagatomo, Selçuk İnan ve Taylan Antalyalı'yı tekrar sahaya süren tecrübeli teknik adam, Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Emin Bayram, Yunus Akgün, Jimmy Durmaz ve Emre Mor'u yedeğe çekti, sakatlığı olan Jean Michael Seri ise kadroda bulunmadı.

Terim, rövanş karşılaşmasında bu futbolcuların yerine Fernando Muslera, Mariano Filho, Ryan Donk, Ömer Bayram, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Radamel Falcao'ya forma giydirdi.

Galatasaray'da sezonu kapatan Christian Luyindama, tedavisi devam eden Florin Andone ile hafif sakatlıkları olan Şener Özbayraklı, Adem Büyük, Ryan Babel, Marcao ve Mario Lemina da maçta görev yapamadı.

TUZLASPOR'DA ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Tuzlaspor'da teknik direktör Gürses Kılıç, ilk maça göre kadroda üç değişikliğe gitti.

TFF 2. Lig ekibinde ilk maçta forma giyen Doğan Can Otman ve Mustafa Emre Can yedeğe çekilirken, Abdullah Halman ise kadroda yer bulamadı.

Rövanş karşılaşmasında bu futbolcuların yerine Bülent Uzun, Kemal Tokak ve Göksu Türkdoğan görev aldı.

MUSTAFA CENGİZ DE MAÇA GELDİ

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de izledi.

Cengiz, müsabakayı protokol tribününde kulüp ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay ile takip etti.

Bu arada karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim lehine tezahürat yaptı.