CiddiGazete- Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray’ın sahasında Demir Grup Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Faslı yıldız Younes Belhanda’nın, yönetim aleyhine söylediği sözler dikkat çekmişti. Zeminin kötü olmasını eleştiren Belhanda "Böyle saha koşullarında geri dönüş yapmak hayli zor... Galatasaray yöneticileri bir çözüm bulmalı. Twitter'da, Instagram'da kendine bakacağına, medyaya bakacaklarına statla ilgilensinler" demişti.

Daha sonra söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirten Belhanda, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada "Dünkü röportajım sırasında başkan, başkan yardımcısı veya yönetim kurulu hakkında konuşmadığımı açıkça belirtmek isterim. Sahaya daha çok bakım yapılması gerekliliğiyle ilgili stadyumdan sorumlu insanlara yönelik konuştum. Sadece daha iyi koşullarda oynayabilmemiz için söylediklerimden dolayı yanlış anlaşıldım. Çevirmenimiz de bunun yapıcı bir mesaj olduğunu anlayarak çevirdi. Galatasaray’ın tüm yönetimine saygı duyuyorum ve kulüpteki herkesle iyi ilişkim var" ifadelerine yer vermişti.

KAP'A BİLDİRİM YAPILDI

Galatasaray Kulübü, sözleri ile yönetimi hedef alan Belhanda ile yollarını ayırma kararı aldı. KAP'a yapılan açıklamada, sözleşmesi sezon sonu sona erecek olan 31 yaşındaki Belhanda'nın kontratının feshedildiği duyuruldu. Karara gerekçe olarak ise kulübün imajına ve yönetim kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar vermek ve hakarete varan beyanlarda bulunmak gösterildi.

Gerekçede Belhanda'nın daha önce de disiplin yönetmeliklerine aykırılıklar yaptığı ve taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirdiği de vurgulandı.