CiddiGazete- Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz basın toplantısı düzenledi. Cengiz'in Türk Telekom Stadı'ndaki basın toplantısından öne çıkan açıklamaları şöyle:

- Bu toplantıyı yapmamızın bir tek amacı var. 28 Aralık'taki Antalyaspor maçından bu yana, her maç sonrası, bir eski ve bize hizmet etmiş Galatasaraylı kardeşimiz hakkında oluşan polemikler ve iddialar. Toplantıyı yapmamızın tek nedeni camiamızı kenetlemek.

- Fatih Terim'in söyleminden bu yana benim sadece Divan'da söylediğim tek cümle var: Bizim gündemimizde yok, bize gelen resmi bir şey yok. Bu futbolcu (Arda Turan) gündemimizde yok ve bize intikal eden resmi bir şey yok dedim. 2 yıldan bu yana, transfer şöyle yapılır. Bu kardeşimiz gibi bilinen bir oyuncuysa, sportif direktöre gelir, teknik direktör ve ekibi de inceler, sonra Abdurrahim beye gelir.

- Bizde transfer şöyle yapılır; tanınan bir isimse sportif direktöre gelir, sonra teknik heyete gelir onlar da inceler ve ardından onların üstündeki Abdurrahim Albayrak'a gelir. Sonra biz de finansal detaylarını görüşür. FFP sınırları içinde uygunsa onaylarız.

- En sonunda transfer bana getirilir. Transfer bizde böyle yapılır. Kiralıklar dahil 30'a yakın transfer yaptık. FFP'yi de aşmadık şükür... Biz teknik kadronun bizden istediği hiçbir şeye 'Hayır' demedik! Arda kardeşimizin konusuna gelene kadar...

- Biz camia ve taraftar ne diyor, ilk önce buna bakarız. Bu kardeşimizle ilgili bu süreç içerisinde bize gelmiş bir şey yok! Sayın teknik direktörümüze hem telefonla hem sözlü olarak açıkça ifade ettik ki Arda Turan gündemimizde yok.

- Bu konunun kapanmasını istiyoruz. Arda Turan, Galatasaray'ımıza hizmet etmiş, zamanında para kazandırmış, zamanında Galatasaray için eylemlerde bulunmuş, Galatasaraylı olduğu için bu unvanları hak etmiş bir kardeşimiz. Ben yolunun açık olmasını diliyorum.

- (Fatih Terim ile ilgili) Biz felsefe kulübü değiliz. Karar Galatasaray'ı yönetenler tarafından alınır. Fikir ayrılığının olmaması gerekir. Ayrı ayrı fikirlerde isek ayrı yollara gitmemiz gerekir. Tek bir fikir vardır; o da yönetim kurulunun aldığı karardır. Köstebek sözcüğü bizi çok yaraladı.