CİDDİGAZETE

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, 2019-2020 Cemil Usta sezonunun açılış maçında, dokuz sezon sonra Süper Lig'e dönen Denizlispor ile karşılaştı. Deplasmandaki mücadeleye çok hızlı başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren golü aramaya başladı.

3. dakikada Jimmy Durmaz'ın içeriye çevirdiği topa Diagne bekletmeden vurdu ancak kaleci Stachowiak gole izin vermedi. 2 dakika sonra ise Stachowiak, Babel'in ortasında yükselen topu elinden kaçırınca ağlara doğru giden meşin yuvarlağı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

Dakikalar 7'yi gösterdiğinde bu kez Belhanda şutunu çekti, Stachowiak zorlanmadan topu kontrol etti.

SELÇUK PENALTIYI KAÇIRDI, RECEP DİREĞE TAKILDI

26'da Diagne, Oğuz'un müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakem Abdulkadir Bitigen, VAR incelemesi sonrası penaltı noktasını gösterdi. 29. dakikada Selçuk İnan'ın vuruşunda Stachowiak gole izin vermedi. 32'de ise Denizlispor gole yaklaştı. Recep Niyaz'ın şutunda Muslera'yı geçen top direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

MARCAO ATILDI

34. dakikada ilk sarı kartını gören Marcao, 43'te Rodallega'yı indirince ikinci sarı karttan kırmızı kartı görerek Galatasaray'ı sahada 10 kişi bıraktı. İlk yarının son pozisyonunda Rodallega'nın ceza sahasında kafa vuruşu üstten auta gitti ve devre 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda eksik Galatasaray geriye çekilirken, Denizlispor daha atak bir görüntü çizdi. 62. dakikada köşe vuruşunda iyi yükselen Tiago Lopes, müsait durumda topu dışarı attı. Ev sahibi ekip aradığı gole 75. dakikada ulaştı. Bergdich'in pasında Recep Niyaz sert bir şutla kaleci Muslera'yı avlayarak Denizlispor'u 1-0 öne geçirdi.

90+4'te Rodallega, maçta son sözü söyledi ve ligin yeni ekibi Denizlispor, sezonun ilk maçında son şampiyon Galatasaray'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı.