CiddiGazete- Ziraat Türkiye Kupası beşinci tur maçında Galatasaray, sahasında TFF 1. Lig ekibi Altaş Denizlispor'u konuk etti. Nefes kesin bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın normal süresi ve uzatama dakikaları 3-3 berabere biterken, tur atlayan takım penaltı atışları sonrası belli oldu.

Denizlispor, penaltı vuruşlarında Galatasaray'a 6-5 üstünlük sağlayarak adını bir üst tura yazdırdı.

Galatasaray'ın maçtaki golleri Alparslan Öztürk, Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed'den gelirken, Denizlispor'un gollerini İlhan Depe, Brahim Darri ve Victor Nelsson kendi kalesine attı.

Uzatmalarda iki takım da gol atamayınca mücadele penaltı atışlarına gitti. Penaltılarda Galatasaray Victor Nelsson, Halil Dervişoğlu, Taylan Antalyalı, Mostafa Mohamed ve Patrick Van Aanholt ile golü bulurken, Oğulcan Çağlayan'ın vuruşunu Abdulkadir Sünger kurtardı.

Denizlispor ise Gökhan Süzen, Muhammed Gönülaçar, Mustafa Çeçenoğlu, Özer Özdemir, Abdulkadir Sünger ve Leo Schwechlen ağları havalandırdı.

ABDÜLKADİR KALESİNDE DEVLEŞTİ

İlk yarısının 2-1 Denizlispor'un üstünlüğü ile geçilen karşılaşmada Galatasaray, ikinci yarının başında peş peşe bulduğu gollerle öne geçti. Denizlispor, maçın son saniyesinde bulduğu golle maçı uzatmaya götürdü. Galatasaray, 90+5. dakikada kırmızı kart görmesiyle uzatmaları 10 kişi oynadı. Galatasaray'da Mostafa Mohamed'in iki topu direkte patladı.

Denizlispor kalecisi Abdülkadir Sünger, üç gol yemesine rağmen çok net pozisyonlarda başarılı kurtarışlar yaptı.

Abdülkadir Sünger, Denizlispor'un penaltı atışlarında 5. vuruşunu da yaparak dikkatleri üzerine çekti. Topu ve kaleciyi ters köşelere gönderen Abdülkadir Sünger, sonrasında da Oğulcan Çağlayan'ın penaltı vuruşunu kurtararak takımının tur atlamasında büyük pay sahibi oldu.