CiddiGazete- Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, Gaziantep Futbol Kulübü'nü ağırladı. Sarı kırmızılı takım sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Aslan, şampiyonluk yarışında kritik Başakşehir maçı öncesi önemli bir kayıp yaşadı. Galatasaray'ın gollerini Falcao, Belhanda ve Feghouli kaydederken, Gaziantep FK'nın gollerini Papy Djilobodji, Patrick Twumasi ve Alexandru Maxim kaydetti. Bu sonuçla, Galatasaray puanını 51, Gaziantep FK ise 34 puan yaptı.

Öte yandan Galatasaray'da Andone'nin ardından Falcao da sakatlandı. Kolombiyalı golcü mücadelenin 73. dakikasında geçirdiği sakatlığın ardından mücadeleye devam edemedi.

Galatasaray önümüzdeki hafta Medipol Başakşehir'e konuk olacak, Gaziantep FK ise evinde Antalyaspor'u ağırlayacak.

KAPTAN LEMINA

Teknik direktör Fatih Terim, Muslera ve Donk'un yokluğunda kaptanlık bandını Lemina'ya verdi. Lemina, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez kaptan olarak sahaya çıktı. Fatih Terim, sakatlığı bulunan Marcao ve cezalı Donk'un yokluğunda Lemina'yı stoperde görevlendirdi. Gabonlu futbolcu, Gaziantep FK karşılaşmasında savunmanın ortasında Ahmet Çalık ile görev yaptı.

DONK VE ADEM CEZALI

Galatasaray'da 27'nci haftada oynanan Çaykur Rizespor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Ryan Donk ve çift sarı kartla oyundan atılan Adem Büyük forma giyemedi.

LUYINDAMA STATTA

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı sona eren ancak TFF'ye ismi bildirilmeyen Luyindama da takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Luyindama, aralık ayında Milli Takım'da sol diz ön çapraz bağ ve menisküs ameliyatı olmuş ve sezonu kapatmıştı. Öte yandan kamuoyu tarafından karşılaşmayı izlemesi beklenen Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ise maça gelmeyerek evinde istirahat etti.

TARAFTARLAR TRİBÜNDEKİ YERİNİ ALDI

Galatasaray, coronavirüs salgını nedeniyle tribünlerin boş kalmaması için karton taraftar kampanyası başlatmıştı. Yaklaşık 6 bin kadar karton tribündeki yerlerini aldı. Karton taraftarlar arasında Mustafa Kemal Atatürk, Ali Sami Yen, Mustafa Cengiz, Kobe Bryant ve de geçtiğimiz hafta sakatlanan Muslera ve Andone'nin de fotoğrafları yer aldı. Ayrıca sarı-kırmızılı camia, sağlık çalışanlarının da fotoğraflarını tribüne koydu.

MUSTAFA CENGİZ, MUSLERA VE ANDONE UNUTULMADI

Galatasaray'da rahatsızlıklarından dolayı operasyon geçiren başkan Mustafa Cengiz unutulmadı. Sarı-kırmızılı taraftarların isteği üzerine yönetim, Fetih Suresi'nin bir bölümünün yer aldığı "Dualarımız seninle başkanım" yazılı pankart astı. Ayrıca statta, Rize maçında sakatlanan Muslera ve Andone için de "Geçmiş olsun, kalbimiz sizinle" yazılı pankartlar yer aldı.

YOĞUN ÖNLEM ALINDI

Aylar sonra liglerin açılmasıyla ilk karşılaşması için kapılarını açan Türk Telekom Stadyumu'nda, coronavirüs tedbirleri kapsamında yoğun önlemler alındı. Stadyumun birçok noktasına dezenfektanlar koyulurken, karşılaşmada görev alan herkesin de tek tek ateşleri ölçüldü. Ayrıca Galatasaray'da, oyuncuların stada giriş yaptığı yere ise termal kameralar yerleştirildi.

EMRE AKBABA 5 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Galatasaray'da Emre Akbaba, ligde 5 maç aradan sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Ligde en son 22. haftadaki BtcTurk Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Emre Akbaba, sonraki 5 müsabakada sonradan oyuna dahil olmuştu.