CiddiGazete- Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in daha önce de dile getirdiği ancak coronavirüs salgını nedeniyle Aralık ayına kadar yasak olan seçim için düğmeye basıldı.

Galatasaray Yönetim Kurulu, 19-26 Aralık 2020 tarihinde yapılmak üzere seçime kararı aldı.

Karar, Galatasaray’ın resmi sitesinden de “Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, oy birliğiyle 19-26 Aralık 2020 tarihinde yapılmak üzere seçim kararı almıştır. Pandemi nedeniyle, 7244 sayılı kanun ve bu kanuna istinaden çıkartılan genelge çerçevesinde başvuru yapılacaktır” şeklinde duyuruldu.

Mustafa Cengiz, 23 Ekim tarihinde yaptığı bir açıklamada, seçim yapmak istediklerini ve bunun için devletin gerekli organlarının talimatlarını izlediklerini söylemişti. Cengiz, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bize seçime gitmiyorsunuz diyorlar. Biz eylül ayında Dernekler Masası’na yazdık. Dernekler Masası bize direkt cevap veremedi. Sorduk, Ankara'ya yolladık dediler. Bir ay istişare ettiler ve bugün saat 16.00’da yanıt geldi. Diyor ki; geniş katılımlı sivil toplum örgütlerinin genel kurullarına hükümet olarak 1 Aralık'a kadar izin vermiyoruz. Kesinlikle 1 Aralık'a kadar beklemeniz gerek. 1 Aralık'tan sonra hükümet ne der ona bakacağız dendi. Bunu Dernekler Masası’na özellikle yazdık. Bunu bahane gösterdiğimizi düşündüler, ona da yaralandık. Bu da bizi yaralıyor. Bunu görsünler. Biz seçim yapmak istedik, itiraz ettik; partiler nasıl yapıyor dedik. Partiler anayasa gereği genel kurullarını yapmak zorundalar. Yapmazlarsa kapanırlar. Yardım alamazlar. Partiler farklı boyuttadır ve anayasanın garantisi altındadır.”