CiddiGazete- Ligde tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında Adana Demirspor'u 3-2 mağlup etti ve seyircisine galibiyetle veda etti.

YUNUS, GALATASARAY'A ÜÇÜNCÜ GOLÜNÜ ATTI

Mücadeleye hızlı başlayan taraf sarı-kırmızılılar olsa da ilk gol Adana Demirspor'dan geldi. 9. dakikada Galatasaraylı futbolcuların hatasında topla buluşan Vargas pasını Yunus Akgün'e çıkardı; genç futbolcu ceza sahasına girer girmez sağ ayağıyla topu filelerle buluşturdu. Galatasaray altyapısından yetişen ve Adana Demirspor'da kiralık olarak top koşturan Yunus, bu sezon Galatasaray'a üçüncü golünü atmış oldu. Genç futbolcu golden sonra sevinmedi.

Dakikalar 29'u gösterdiğinde Galatasaray penaltı kazandı. Berkan Kutlu'nun sert şutunda Adana Demirsporlu futbolcunun elle müdahalesi sonrasında Sarper Barış Saka beyaz noktayı gösterdi. Gomis penaltıda hata yapmadı ve skora dengeyi getirdi.

İlk 45 dakikada başka gol olmayınca soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle geçildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar rakip kalede tehlikeler yaratsa da gol için 10 dakika kadar bekledi. Babel'in sağdan ortasında arka direkteki Kerem'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Galatasaray 2-1 öne geçti.

Bu golden 8 dakika sonra Galatasaray bir gol daha buldu. Soldan organize gelişen atakta Kerem'in pasında topla altıpasta buluşan Gomis kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti.

Adana Demirspor'un bu gole cevabı gecikmedi. 67'nci dakikada kazanılan serbest vuruşta Mario Balotelli uzak mesafeden harika bir vuruşla farkı 1'e indirdi.

Galatasaray 74. dakikada Gomis ile bir gol daha bulsa da gol VAR incelemesinin ardından geçerlilik kazanmadı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca sarı-kırmızılılar 3-2'lik skorla galibiyete uzandı ve puanını 51'e yükseltti. Üst üste beşinci yenilgisini alan Adana Demirspor da haftayı 52 puanla kapattı.

GALATASARAY - ADANA DEMİRSPOR: 3-2

Stat: Nef

Hakemler: Sarper Barış Saka, Murat Ergin Gözütok, Ali Tuna

Galatasaray: Muslera, Boey, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Pulgar, Berkan Kutlu, Babel (Dk. 87 Feghouli), Halil Dervişoğlu (Dk. 87 Emre Kılınç), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90 Barış Alper Yılmaz), Gomis (Dk. 87 Mustafa Muhammed)

Adana Demirspor: Muric, Semih Güler, Simon Deli (Dk. 76 Tayyip Talha Sanuç), Samet Akaydın, Alper Uludağ (Dk. 68 Rassoul), Bjarnason, Gökhan İnler (Dk. 68 Dokovic), Yunus Akgün (Dk. 77 Akintola), Belhanda (Dk. 68 Assombalonga), Vargas, Balotelli

Goller: Dk. 9 Yunus Akgün, Dk. 67 Balotelli (Adana Demirspor), Dk. 30 (Penaltıdan) ve 63 Gomis, Dk. 55 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 29 Samet Akaydın, Dk. 82 Assombalonga (Adana Demirspor), Dk. 32 Nelsson, Dk. 66 Berkan Kutlu, Dk. 90+4 Marcao (Galatasaray)