CiddiGazete

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü, ligde çıktığı son dokuz maçta sadece bir kez kazandı.

Geçen sezon TFF 1. Lig play-off finalinde şampiyonluğa ulaşıp Süper Lig'e adını yazdıran Gaziantep temsilcisi, ligin ilk haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye 5-0 yenilerek sezona kötü bir başlangıç yaptı.

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası sahasındaki ilk maçında Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Gaziantep ekibi, üçüncü haftada konuk olduğu Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Ardından evinde Beşiktaş'ı 3-2, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup eden Gaziantep FK, bu serinin ardından düşüşe geçti.

Ligin altıncı haftasında sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kalan kırmızı-siyahlılar, devam eden haftalarda Medipol Başakşehir'e 2-1, Trabzonspor'a da 4-1 mağlup oldu. Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kalıp ardından MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenen kırmızı-siyahlılar, ligdeki son dört maçında da galibiyete hasret kaldı.

Ligin 11. haftasında evinde Galatasaray'a 2-0 yenilen ardından da deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Gaziantep FK, evinde Yukatel Denizlispor'a 2-1 mağlup olup, İttifak Holding Konyaspor ile de golsüz berabere kaldı.

Gaziantep Futbol Kulübü, ligde son dokuz maçında bir galibiyet alırken dört kez berabere kaldı, dört kez de mağlup oldu.

GOL İSTATİSTİKLERİ

Ligde 18 kez gol sevinci yaşayan Gaziantep ekibi, buna karşılık 24 kez de kalesini gole kapatamadı.

Galibiyete ulaşamadığı son dört haftada beş gol yiyip iki gol sevinci yaşayan Gaziantep FK, düşüşe geçtiği son 9 haftada ise kalesinde adeta alarm verdi. Bu süreçte 14 kez kalesinde gol gören takım, sekiz gol atabildi.