CiddiGazete- Gençlerbirliği'nin kalesini aralıksız 16 yıl koruyan ve "Köylü Selçuk" lakabıyla tanınan Selçuk Çakmaklı vefat etti. Gençlerbirliği kulübü, acı haberi sosyal medyadan duyurdu.

16 yıl Gençlerbirliği forması giyen, eski kaleci Selçuk Çakmaklı dün akşam hayatını kaybetti. 1958-1974 yılları arasında aralıksız, 16 yıl boyunca Gençlerbirliği'nin kalesini koruyan ve Türk futboluna damga vuran Çakmaklı'nın vefatını, Gençlerbirliği kulübü duyurdu. Çakmaklı, 337 kere giydiği kırmızı-siyahlı formasıyla, kulüpte en çok forma giyen ikinci futbolcuydu. Haberin duyulmasının ardından TFF'den de baş sağlığı mesajı geldi.

Gençlerbirliği'nden yapılan açıklama şöyle:

Kulübümüzün efsane kalecilerinden "Köylü" Selçuk lakaplı Selçuk Çakmaklı'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Selçuk Çakmaklı, kulüp tarihimizin en çok forma giyen kalecisi olarak 337 kere Gençlerbirliği formasını terletti. Çakmaklı yine bu istatistikle tarihimizde en çok forma giyen ikinci isim olma unvanına erişti.

1958 yılında bir lise öğrencisiyken Gençlerbirliği ile tanışan Çakmaklı, Gençlerbirliği’ne karşı göstermiş olduğu üstün performansla kulübümüze transfer olmuş ve kesintisiz olarak 16 yıl büyük bir başarıyla efsaneleşmişti. Maçlara çıktığı şapkasıyla hafızalarda yer eden Köylü Selçuk, Gençlerbirliği tarihindeki müstesna yerini her zaman koruyacaktır.

Böylesine efsane bir kaleciyi, örnek bir sporcuyu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz.

Merhumun cenazesi bugün Karşıyaka Mezarlığında öğle namazına müteakip ebediyete uğurlanacaktır.

TFF'DEN MESAJ

TFF'den paylaşılan mesajda, "Gençlerbirliği'nin eski kalecilerinden Selçuk Çakmaklı'nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Selçuk Çakmaklı'ya Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Gençlerbirliği camiasına başsağlığı dileriz" denildi.