CİDDİ GAZETE / ÖZEL HABER

Galatasaray'ın tecübeli golcüsü Bafetimbi Gomis, hem takımını sırtlıyor, hem de Süper Lig'de olduğu gibi Avrupa'da da gol krallığında rakipsiz yoluna devam ediyor. Senegal asıllı Fransız golcü Gomis, Spor Toto Süper Lig'de 25 golle en yakın rakibi Burak Yılmaz'a 7 gol fark attı. 33 yaşındaki golcü Konyaspor maçında bir penaltı kaçırmasına rağmen beraberlik golünü atarak Avrupa'daki gol krallığında iddialı yıldızlara meydan okudu.

DÜNYA STARLARINI GEÇTİ

Avrupa'nın önde gelen 5 liginin gol krallığında zirvede olan futtbolcularla kıyaslandığında Bafetimbi Gomis, Avrupa'da da rakipsiz. Sarı-kırmızılı golcü, İspanya'da Messi'yi, Almanya'da Lewandovski'yi, İtalya'da Ciro İmmobile, İngiltere'de Muhammed Salah ve Harry Kane'i, Fransa'da da Cavani'yi solladı.

MESSİ DE KİMMİŞ!..

Gomis bakın gol krallığı yarışmasında kimleri geride bıraktı. Barcelona'nın dünya starı Lionel Messi'yi. Barça'nın Arjantinli yıldızının 24 golü bulunuyor ve La Liga'da gol krallığı yarışmasında zirvede. Messi'yi takım arkadaşı Luis Suarez 21 golle takip ederken Real Madrid'in starı Ronaldo 18 golde.

ALMANYA'DA LEWANDOWSKİ 23'TE

Galatasaray'ın 33 yaşındaki golcüsü, Bundesliga'da Lewandowski'yi de geride bırakmış. Bayern Münih ve Polonya Milli Takımı'nın golcüsü Lewandowski Bundesliga'da 24 maçta 23 gol attı ve gol krallığında zirvede. Dortmund'dan Aubameyang ise çok çok gerilerde ve 13 golle ikinci sırada.

İTALYA'DA CİRO İMMOBİLE 24 GOL

İtalya Seri A'ya baktığımızda zirvede Lazio'nun golcüsü Ciro İmmobile'yi görüyoruz. İtalyan futbolcu gol krallığı yarışmasında 24 golle ilk sırada. Seri A'da İnterli Icardi 18, Juventuslu Dybala 17 golle İmmobile'nin takipçileri.

PREMİER LİG'DE DE GEÇEN YOK

İngiltere Premier Ligi'ne baktığımız zaman da Gomis'i geçen golcü yok. Premier Lig'in gol krallığında iki isim bulunuyor zirvede. Birisi Tottenham'dan Harry Kane, diğeri de Liverpool'dan Muhammed Salah. Bu iki futbolcunun da 24'er golü var. Onları 21 golle Agüero izliyor.

FRANSA'DA CAVANİ DE GERİDE

Eveeeet gelelim Fransa ligi Lig 1'e... Fransa'da gol krallığının zirvesinde Paris Saint Germain'den Edinson Cavani'yi görüyoruz. Uruguaylı yıldızın 24 golü bulunuyor. Sakatlığı nedeniyle sahalardan uzun süre ayrı kalacak PSG'li Neymar'ın 19, Monaco'dan Falcao'nun 17 golü bulunuyor...