Spor Toto Süper Lig’i 13. haftası kapanış mücadelesinde lider Başakşehir İzmir deplasmanında Göztepe’ye konuk oldu.

Mücadeleye hızlı başlayan istanbul temsilcisi Başakşehir oldu. Başakşehir’de Bajic, rakip ceza sahasında Titi ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, VAR’dan gelen uyarıyla oyunu durdurdu ve pozisyonu izlemeye karar verdi.Bülent Yıldırım, VAR’a danıştıktan sonra Titi’nin Bajic’in ayağına bastığına kanaat getirdi ve penaltı noktasını işaret etti.

Mücadelede dakikalar 9’u gösterirken penaltıda topun başına geçen Visca, Beto’yu ve topu ayrı köşelere gönderdi. Başakşehir, Göztepe depaslamnında 1-0 öne geçti.

Mücadelenin ilk yarısı bu skor ile tamamlanırken ikinci yarı yağmurun şiddetinin artması ile birlikte karşılıklı ataklar çoğaldı. Mücadelede dakikaalar 73’ü gösterirken savunmadan gelen topta şık bir hareketle ceza sahasına giren Mossoro, çizgi üstündeki Bajic’e çevirdi. Topa ayağını uzatan Bajic, takımı adına farkı 2’ye çıkardı.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca konuk ekip Başakşehir zorlu Göztepe deplasmanında 3 puan ile ayrılan taraf oldu.

Lider Başakşehir aldığı bu galibiyetin ardından puanını 30 yaparken en yakın takipçisi Kasımpaşa ile arasında 5 puan farkı korumuş oldu. Ev sahibi Göztepe ise 18 puan ile haftayı 10. sırada tamamladı.

Başakşehir 14. hafta sahadında Sivasspor’u ağırlarken İzmir temsilcisi Göztepe zorlu Antalyaspor deplasmanına konuk olacak.