Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'inde tek değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, geride kalan haftadaki Aytemiz Alanyaspor müsabakasında sarı kart cezalısı durumuna düşen Serdar Aziz'i derbide oynatamazken, yerine Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon Roque'yi sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik adam, mecburi olarak yaptığı Serdar Aziz-Maicon değişikliğinin dışında kadroyu bozmamayı tercih etti.

Bu sezon ikinci kez 11 yabancıyla sahada

Galatasaray, Beşiktaş derbisinde tamamı yabancı oyunculardan oluşan bir 11'le sahaya çıktı.

Başlangıç kadrosunda yerli hiçbir oyuncunun şans bulamadığı sarı-kırmızılı takım, bu sezon ikici kez böyle bir tercihle sahada yerini aldı.

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'in 8. haftasındaki Atiker Konyaspor karşılaşmasında da yabancı oyunculardan kurulu bir 11'le sahaya çıkmıştı.

Tolga Ciğerci kadroda yok

Galatasaraylı futbolcu Tolga Ciğerci, Beşiktaş derbisinin kadrosunda kendisine yer bulamadı.

Hafta içi sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Tolga Ciğerci, ağrılarının olduğunu öne sürerek antrenmanda yer almadı" ifadelerine yer verilmişti.

Bu açıklama, sarı-kırmızılı kulüp ile Tolga arasında bir sorun olduğu yorumlarına neden olurken, durumu netlik kazanmayan oyuncu, Beşiktaş derbisinde kadroya da alınmadı.

Terim'den Güneş'e geçmiş olsun dileği

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileğini iletti.

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre müsabaka öncesi Beşiktaş soyunma odasına giden Terim, Fenerbahçe derbisinde başına yabancı madde isabet eden Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ayrıca Galatasaray taraftarları da "Geçmiş olsun Şenol Güneş" tezahüratı yaptı.

Taraftarların ilgisi büyük

Galatasaray-Beşiktaş derbisine futbolseverlerin ilgisi oldukça büyük oldu.

Şampiyonluk yarışının bu önemli karşılaşmasını izlemek için Türk Telekom Stadı'na gelen taraftarlar, tribünleri tamamen doldurdu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verirken, oyuncuları da tek tek tribüne çağırarak "üçlü" çektirdi.

Elmander'e plaket verildi

Sarı-kırmızılı eski oyuncu Johan Elmander'e müsabaka öncesi plaket verildi.

Karşılaşmayı izlemek için statta yerini alan Elmander, Galatasaray takımına katkıları nedeniyle onurlandırılırken, kendisine plaketini Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak takdim etti.

Elmander, kendisi için tezahürat yapan taraftarları da selamladı.

Öte yandan, Galatasaray'ın Sevilla'da kiralık olarak forma giyen oyuncusu Fransız Lionel Carole de tribünde yerini aldı. 

Ayrıca, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, derbiyi statta izledi.