VODAFONE'DAKİ SERİ BİTTİ

Siyah-beyazlı ekibin, Bayern Münih karşısında aldığı sonuçla iç sahadaki namağlup serisi de sona erdi. Avrupa kupalarında da Vodafone Park'ta ilk kez yenildi. Avrupa kupalarındaki son iç saha yenilgisini 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika temsilcisi Club Brugge'e karşı 3-1'lik sonuçla alan Beşiktaş, sonraki 12 karşılaşmada rakiplerine mağlup olmadı. Beşiktaş, 12 maçlık periyotta 5 galibiyet ve 7 beraberlik elde ederken, Alman rakibine yenildi.

BAYERN'E 4. KEZ YENİLDİ

Beşiktaş, Bayern Münih ile oynadığı 4. maçtan da mağlup ayrıldı. Alman ekibiyle tarihinde ilk kez 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen siyah-beyazlı ekip, her iki karşılaşmayı 2-0'lık skorlarla yitirdi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçta 5-0 mağlup oldu. Alman ekibi, rövanş mücadelesini de 3-1 kazandı. Siyah-beyazlı ekip, Bayern Münih ile oynadığı 4 karşılaşmada 12 gol yerken, rakip fileleri sadece bir kez havalandırabildi. 

BAYERN'E İLK GOL LOVE'DAN

Beşiktaş, Bayern Münih ile tarihinde 4. kez karşılaşırken, rakibi karşısında ilk golünü attı. Siyah-beyazlı ekipte Brezilyalı oyuncu Vagner Love, 59. dakikada fileleri havalandırdı ve takımı adına Bayern Münih'e gol atan ilk oyuncu oldu. Vagner Love, Beşiktaş'taki ilk Avrupa kupası golünü de kaydetti.

GÜNEŞ, HEYNCKES İLE TARTIŞTI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, tartıştı. Bir pozisyon sonrası iki teknik adamın el kol hareketleri ile bağırarak tartışması maçın stresinin ne denli olduğunu gösterdi.

ZATEN İLK MAÇTA TURU KAYBETMİŞTİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son 16 turundaki iki yenilgiden dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Zaten ilk maçtaki sonuç tur şansımızı ortadan kaldırmıştı. İkinci maçta kazanamazsak da en azında kaybetmek istemiyorduk. Oyun olarak rakipten aşağı değildik. Sonuçta hatalarımızdan 3-1 mağlup olduk." dedi.

TARAFTARLARI SELAMLADI

Siyah-beyazlı taraftarlar, yenilen goller ve alınan mağlubiyete rağmen oyuncular ile teknik direktör Şenol Güneş'e destek vermeye devam etti. Taraftarlar, karşılaşma sonrası soyunma odasına giden teknik direktör Güneş'i de tezahüratlarla sahaya çağırdı. Sahaya gelen Güneş, taraftarları selamladı. Güneş, maç sonunda yaptığı açıklamada taraftarların kendisine verdiği desteğe değinerek "Hepsine teşekkür ediyorum. O gururu ben duyuyorum. Yaptığınız işin karşılığı olarak takdir edilmek güzel şey. Biz onların mutlu olması için işimizi yapıyoruz. Yenildik, soyunma odasına gittim. Çağrı olmaz diye düşünüyordum. Kendimi mahcup olarak hissediyorum. Sıkılıyorum, utanıyorum. Karşılığını ne kadar verdim diye düşünüyorum. Futbolun güzel olması için bu işi biraz irdelemek lazım. Tam tersine hep saha dışına çıkıyoruz" yorumunu yaptı.

KALEDE TOLGA SÜRPRİZİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bayern Münih maçının ilk 11'inde sürpriz yaparak kaleyi Tolga'ya teslim etti. Uzun süredir Beşiktaş kalesinden uzak kalan tecrübeli file bekçisi, maç sonunda kalesinde 3 gol görmenin üzüntüsünü yaşadı.

ABDULLAH GÜL DE MAÇTAYDI

Koyu bir Beşiktaşlı olduğu bilinen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de karşılaşmayı izledi. Maçı heyecanla izlediği görülen Gül'ün zaman zaman pozisyonlarda heyecanlanması dikkat çekti.

BAKAN BAK, ORMAN VE LUCESCU BİRLİKTE İZLEDİ

Karşılaşma öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu biraraya geldi ve bir süre sohbet etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile Almanya'yı çalıştıran Joachim Löw maçı yan yana izledi.

BEKLE, KEDİ GEÇİYOR

Karşılaşmanın 49. dakikasında sahaya giren kedi, mücadelenin kısa bir süre durmasına neden oldu. Saha içinde bir süre koşan kedi, daha sonra görevliler tarafından dışarı çıkarıldı.

BABASININ OĞLU

Karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 kaybederken maç sonu Beşiktaşlı oyuncu Ricardo Quaresma oğluyla tribünleri selamladı. Bu sırada Q7'nin oğlu Ricky'in topla şovu da tribünlerden alkış aldı. Maçın son 15 dakikasında tezahüratlarla tribün şov yapan taraftarlar, karşılaşmanın ardından oyuncuları tribüne çağırdı. Taraftarlara, üçlüyü Ricardo Quaresma çektirdi.