CiddiGazete- Wembley Stadı'nda oynanan İngiltere-Macaristan maçına tribünde çıkan olaylar damga vurdu. Dünya Kupası elemelerinde oynanan maçı izlemek için yüzlerce Macar taraftar İngiltere'ye gitti. Macaristan taraftarlarının Eylül ayında Budapeşte'de oynanan maçta İngiliz oyuncuları ırkçı şekilde taciz etmesi nedeniyle, İngiltere'deki yetkililer bu maç öncesinde de teyakkuz halindeydi. Beklendiği gibi, Wembley Stadı'nde çatışma çıktı.

Macar taraftarlar, maçtan önce diz çökerek ırkçılığı kınayan İngiliz futbolcuları hedef alırken, bu protestoya karşı bir mesaj içeren pankart açtılar. Ardından dakikalar içinde güvenlik güçlerinin Macar taraftarların olduğu bölüme girmesiyle gerginlik tavan yaptı.

Macar taraftarı coplayan polis, olayların yatışmaması nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı ancak ortalık sakinleştikten sonra Macar taraftarların olduğu bölümde büyük boşluklar yer aldı.

Polislerin olay yerinden ayrılmasıyla güvenlik görevlileri Macar taraftarların etrafını sararak tekrar olay çıkmaması için önlem aldı. Macar taraftarların daha önceki İngiltere maçında yaptığı ırkçı saldırılar nedeniyle, geçen hafta Puskas Arena'daki maç seyircisiz oynanmıştı. Ayrıca Macaristan 158 bin Sterlin para cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Macar savunmacısı Atilla Szalai'nin 90 dakika görev aldığı mücadele 1-1 sona erdi.