Villarreal-Barcelona maçı ile La Liga'da heyecan devam etti. Sekiz gollü nefes kesen maçta ev sahibi Villarreal, skoru 2-0'dan 4-2'ye getirdi, zaferi kutlamaya hazırlanırken çıkan kırmızı kartla panik dakikaları başladı ve sahneye oyuna sonradan dahil olan Lionel Messi çıktı. Barça, tarihe geçecek maçta Villarreal ile deplasmanda 4-4 berabere kaldı.

İspanya La Liga’nın 30. haftasında lider Barcelona, kümede kalma mücadelesi veren Villarreal’e konuk oldu. Nefes kesen ve şimdiden La Liga klasikleri arasına giren maçta taraflar sahadan 4-4’lük beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 70’e yükselten Barcelona 8 puan farkla liderliğini korudu.

Villarreal ise 30 puana yükseldi ve maç fazlasıyla 17. sırada, düşme hattının bir sıra üzerinde, 28 puanla 18. sıradaki Celta Vigo’nun deplasmanda sonuncu Huesca ile oynayacağı maçı beklemeye başladı. İnanılmaz maçta Barcelona 12’de Philippe Coutinho ve 16’da Malcom’un golleriyle 2-0 öne geçti. 23’te Samuel Chukwueze farkı bire indirdi ve devre 2-1’le Barça’nın üstünlüğü ile bitti.

EV SAHİBİNDEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ

Ev sahibi Villarreal, 50’de Toko Ekambi ile 2-2’yi, 62’de ise Vicente Iborra ile ise 3-2’yi buldu. Muhteşem bir dönüşe imza atan Villarreal, 80’de Carlos Bacca’nın golüyle üç puan hesapları yaparken, 36’da sarı kart gören Alvaro Gonzalez, 86’da bir kez daha sartla cezalandırıldı ve ev sahibi ekip 10 kişi kaldı.

SAHNEYE MESSİ ÇIKTI

Maça yedek kulübesinde başlayan ve 61’de oyuna dahil olan Lionel Messi, 90’da sahneye çıktı ve son iki maçta olduğu gibi bu maçta da muhteşem bir serbest vuruş golüne imza attı: 4-3. 90+3’te ise Messi, ceza sahasına gönderdiği topta kazanılan kornerde topun başına geldi, Arjantinli’nin yaptığı orta arkaya sekti, Luis Suarez yerden sert ve düzgün bir vuruş yaparak skoru ilan etti ve 4-4’le bir puanı kurtardı.