Fenerbahçe-Galatasaray...
Vay vay vay...
Bu maça kalp dayanır mı?..
Öyle bir derbi ki... 
Nereden başlasak nasıl anlatsak bu derbiyi...
Hani bir dolu istatistikler var ya; Fenerbahçe Kadıköy'de hiç kaybetmiyor, Galatasaray, Kadıköy'de 18 yıldır hiç kazanamıyor...
Fatih Terim dahil bilmem kaç teknik direktör Kadıköy'de galibiyet mutluluğunu yaşayamamış, dünyanın sayılı yıldızları gelmiş Galatasaray formasıyla ama onlar da galibiyete hasret, çekip gitmişler ülkelerine...
6-7 başkan gelmiş Galatasaray'ın başına, Kadıköy'e büyük bir hevesle gitmişler ama nafile...
Yok yok... Kadıköy'ün uğurunu bir türlü kendi lehlerine çevirememişler...
En son Mustafa Cengiz gitti Fenerbahçe Ülker Stadı'na, ı-ıııh o da 18 yılın hasretini 19'a çıkardı.
İşte böyle bir derbi heyecanı yaşandı ve bitti...
Fenerbahçe, Giuliano ile net fırsatı kaçırdı...
Veee...
Galatasaray'ın 88'de serbest vuruşu direğe takılırken Kadıköy'de kazanan çıkmadı ama gelenek de bozulmadı...

GOMİS'İN ŞUTU DİREĞİ YALADI

Dakika 3: Mehmet Ekici'nin kullandığı korner atışını defansına yardıma gelen Bafetimbi Gomis kafayla uzaklaştırdı.

Dakika 6: Sofiane Feghouli, rakip ceza sahası içine girmeye çalışırken topu kaybetti. Kontra atakla çıkmak isteyen Fenerbahçe'de Hasan Ali'nin gönderdiği uzun topu Serdar Aziz kafayla önledi.

Dakika 10: Mehmet Ekici'nin sağ köşeden kullandığı korner atışı sol kanada doğru açıldı. Orada bulunan Şener'in ortasını ise Maicon kafayla karşıladı.

Dakika 14: Bu kez Galatasaray çok tehlikeli geldi! Sağ çaprazda topla buluşan Gomis çok sert vurdu! Top, direği yalayarak yandan dışarı çıktı.

Dakika 20: Garry Rodrigues, sol kanatta buluştuğu topla içeriye doğru yöneldi. Topu sağ ayağına çeken Rodrigues, ceza sahasına girmeden vurdu ama şutu Volkan Demirel de kaldı.

Dakika 38. Feghouli, Galatasaray ceza alanına yakın bir yerde Giuliano'yu düşürdü. Fenerbahçe tehlikeli bölgeden frikik atışı kazandı. Mehmet Ekici'nin kullandığı atış Muslera'da kaldı.

Dakika 42: Fenerbahçe, maçın en tehlikeli pozisyonuna girdi. Mehmet Ekici'nin sol çaprazdan çektiği sert şutu Muslera güçlükle önledi...

Kadıköy'de ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Galatasaray atak başladı.

GOMİS KAÇIRDI

Dakika 48: Galatasaray'da Garry Rodrigues, sol çaprazdan sert vurdu Volkan çıkardı. Dönen topta Gomis, müsait pozisyonda vurdu, Neustadter çıkarttı. Galatasaray adına çok önemli bir gol fırsatı kaçtı.

Dakika 56: Fenerbahçe'de Bülent Yıldırım'a şiddetli bir penaltı itirazı var! Serdar Aziz ile mücadelede Soldado, ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Bülent Yıldırım, itirazları dinlemeden oyunu devam ettirdi.

Dakika 60: Galatasaray net bir gol daha kaçırdı. Nagatomo'nun vuruşunu Volkan mükemmel çıkardı, dönen topu Feghouli olumlu kullanamadı. Vuruşu yan ağlarda kaldı.

Dakika 65: Bu kez golü kaçıran taraf Fenerbahçe oldu.  Dirar'ın açtığı ortaya Alper Potuk kafayı vurdu ancak kafa vuruşu Muslera'nın üstüne gitti.

Dakika 70: Fenerbahçe, sol kanattan Hasan Ali ile hızlı geldi. Verkaç ile topla buluşan Alper, topu içeriye çevirdi ama Maicon tam zamanında araya girdi. Fenerbahçe korner atışı kazandı.

Dakika 81: Çok net bir fırsat kaçtı Fenerbahçe adına. Giuliano, nefis bir pozisyon yakaladı. Tribünler gol diye ayağa kalktı. Brezilyalı golcü Muslera'nın üzerine vurdu topu. Gol kaçtı.

Dakika 85: Galatasaray, Belhanda ile mutlak bir fırsatı kaçırdı. Linnes'in ortası savunmadan sekerken ceza sahasının hemen dışında Belhanda topla buluştu. Belhanda, topa sert vuramayınca Volkan kurtardı.

MAİCON'UN FÜZESİ DİREĞE TAKILDI

Dakika 88: Skrtel, Gomis'e faul yaptı. Çok tehlikeli bir bölgeden frikik kazanan Galatasaray'da topun başına Maicon geçti. Maicon'un mükemmel frikiği direkten auta gitti.

Dakika 90+4: Galatasaray net bir fırsatı daha kaçırdı. Tolga Ciğerci yüzde yüz bir golü kaçırdı.

Haftalardır heyecanla beklenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray'ın Kadıköy'deki galibiyet hasret yılı 19'a çıkarken, Fenerbahçe de evinde yenilmemezliğini sürdürdü. 

Derbiden bir puanla ayrılan Galatasaray puanını 54'e çıkardı, 48 puana yükselen Fenerbahçe ise şampiyonluk yolunda istediğini elde edemedi.

KADROLAR

STAT: Ülker

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Kemal Yılmaz

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, De Souza, Dirar (Dk. 72 Fernandao), Mehmet Ekici (Dk. 60 Alper Potuk), Giuliano, Soldado (Dk. 77 Valbuena)

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Fernando (Dk. 58 Donk), Selçuk İnan (Dk. 74 Tolga Ciğerci), Feghouli (Dk. 83 Sinan Gümüş), Belhanda, Rodrigues, Gomis

SARI KARTLAR: Fernando, Maicon ve Serdar Aziz (Galatasaray), Dirar, Skrtel (Fenerbahçe)