Türk futbolunun kalbi bugün saat 19.00'da Kadıköy'de atacak. Şampiyonluğun iki büyük favorisi Fenerbahçe ve Galatasaray, Fenerbahçe Ülker Stadı'nda saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Derbinin hakemi Bülent Yıldırım. Fenerbahçe'nin zorlu derbide en büyük kozu son haftaların golcüsü Fernandao ile Giuliano, Galatasaray'ın gol ayağı 25 gollü Bafetimbi Gomis olacak.

Süper Lig'de iki maç üst üste kaybettikten sonra geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 2-0'la geçen sarı-lacivertliler, haftaya 47 puanla 4. sırada girdi.

FENERBAHÇE KAZANIRSA

Konuk edeceği lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, rakibini yenip şampiyonluk yolundaki iddiasını tekrar ortaya koymaya çalışacak. Sarı-lacivertliler, ikinci Beşiktaş ve üçüncü Medipol Başakşehir'in birbirleriyle oynayacağı haftayı da galibiyetle kapatması durumunda önemli bir adım atmış olacak.

GALATASARAY KAZANIRSA

Galatasaray galip geldiği takdirde şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj sağlayacak, Fenerbahçe ile puan farkını 9'a çıkaracak. Sarı-lacivertlilerin şampiyonluk yoluna devam etmesi için kazanmaktan başka çaresi yok. Beraberlik halinde bile Fenerbahçe şampiyonluk yarışında darbe yiyecek.

FENER'DE İSMAİL VE JANSSEN, CİMBOM'DA MARİANO YOK

Galatasaray, 18 yılı aşkın süredir Kadıköy'de yenemediği rakibine bu defa galibiyet sevinci yaşatmamak ve galibiyet özlemini dindirmek istiyor.
Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı ve Janssen sakat oldukları için derbide forma giyemeyecek. Galatasaray'da ise Mariano sarı kart cezalısı.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Dirar, Aatıf, Giuliano, Fernandao.

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Selçuk, Donk, Feghouli, Rodrigues, Belhanda, Gomis