Karadağ ile deplasmanda hazırlık maçında karşı karşıya gelen genç oyunculardan kurulu A Milli Futbol Takımımız, sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.
Ay-Yıldızlı ekibimiz, 11. dakikada Cengiz Ünder ve 23. dakikada Okay Yokuşlu'nun golleri ile 2-0 öne geçti. Karadağ, 45. dakikada İvanic ile golü buldu ve ilk yarı 2-1 milli takımımızın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. Ay-Yıldızlı ekibimiz, pozisyonlardan yararlanamazken karşılaşmanın 87. dakikasında Karadağ beraberliği sağladı. Bu dakikada Türkiye ceza yayı üzerinde İrfan Can müdahale edemedi, Mugosa çalımını attı ve düzgün bir vuruşla beraberliği sağladı: 2-2.

İŞTE KADROLAR

KARADAĞ: Petkovic, Marusic (Dk. 79 Stojkovic), Savic (Dk. 89 Boljevic), Simic, Tomasevic, Vukcevic, Scekic, Jankovic (Dk. 91 Klimenta), Vesovic, Ivanic (Dk. 67 Mugosa), Beqiraj (Dk. 79 Jovovic)

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Kaan Ayhan, Mehmet Topal, Çağlar Söyüncü, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 76 Ömer Bayram), Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu (Dk. 46 İrfan Can Kahveci), Cengiz Ünder (Dk. 78 Yunus Mallı), Yusuf Yazıcı (Dk. 70 Emre Akbaba), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 69 Serdar Gürler), Cenk Tosun (Dk. 76 Enes Ünal)

GOLLER: Dk. 11 Cengiz Ünder, Dk. 23 Okay Yokuşlu (Türkiye), Dk. 45 Ivanic, Dk. 87 Mugosa (Karadağ)

SARI KARTLAR: Kaan Ayhan (Türkiye), Tomasevic, Simic (Karadağ)


ÖMER BAYRAM İLK KEZ MİLLİ

Özel maçta Karadağ ile deplasmanda karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nda, Teleset Mobilya Akhisarspor'dan Ömer Bayram ilk kez ay-yıldızlı formayı giydi. 

Podgorica Şehir Stadı'da oynanan maçın 76. dakikasında Hasan Ali Kaldırım'ın yerine oyuna dahil edilen Ömer Bayram, A Milli Takım formasıyla çıktığı maçta 14 dakika sahada kaldı.

KARADAĞ İLE İKİNCİ KEZ

A Milli Takım, 2-2 sona eren karışlaşmada ilk kez Karadağ'a konuk oldu. İki takım daha önce bir kez karşılaşmış, 2016 yılında Antalya'da oynanan maçı ay-yıldızlı ekip 1-0 kazanmıştı.

Türkiye, Mircea Lucescu yönetiminde ikinci beraberliğini aldı. Lucescu yönetiminde 8. maçına çıkan Türkiye, daha önceki maçlarda 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşamıştı.

MİLLİLER 13 MAÇTIR YENİLMİYOR

Ay-yıldızlı ekibin mart ayındaki yenilmezlik serisi Karadağ maçında da sürdü. Milliler son kez 28 Mart 2009'da İspanya'ya 1-0 yenilmişti. Türkiye, bu tarihten itibaren yaptığı 13 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik aldı.

Maçı, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ile Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı Dejan Savicevic de tribünden izledi.

Bu arada, ay-yıldızlı ekip Karadağ maçında ilk kez yeni beyaz formasıyla sahaya çıktı.