CİDDİGAZETE

UEFA Avrupa Ligi K Grubu'ndaki dördüncü maçında temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz deplasmanında Braga ile karşılaştı. Maça etkili başlayan Braga, 14. dakikada Paulinho'nun kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Temsilcimiz Beşiktaş, 29'da Tyler Boyd'un güzel golüyle durumu 1-1'e getirse de dakikalar 37'yi gösterdiğinde bir kez daha sahneye çıkan Paulinho, skoru 2-1 yaptı.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ KALDI

44'te Beşiktaş'ta Lens, rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve ilk yarı 2-1 sona erdi.

İkinci yarıda rahat bir futbol sergileyen Braga, 81. dakikada Wilson Eduardo ile skoru 3-1 taşıdı.

Bu sonuçla Braga puanını 10'a yükseltirken, Beşiktaş dört maç sonunda sıfır puanda kaldı ve Avrupa'ya veda etti.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

14. dakikada kullanılan köşe vuruşunda ön direkte Vida'nın yanından çok rahat yükselen Paulinho'nun kafa vuruşu tam köşeye gitti. Caner Erkin topu uzaklaştırmaya çalışsa da başaramadı ve Braga 1-0 öne geçti

29. dakikada Umut Nayir'in pasında ceza sahasında topla buluşan Boyd, önce topu harika çekerek Sequeira'dan kurtardı, ardından sol ayağıyla yakın köşeye düzgün bir plase vuruşu yaparak ağları havalandırdı: 1-1

37. dakika savunma arkasına atılan pasta Vida'yı geçmeyi başaran Andre Horta, sol kanattan yaptığı ortasında yine Paulinho'yu buldu. Paulinho'nun dokunuşu bir kez daha ağlarla buluştu: 2-1

44. dakikada Jeremain Lens'in orta sahada rakibine çift daldığı gerekçesiyle maçın hakemi, Hollandalı oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Beşiktaş 10 kişi kaldı.

İKİNCİ YARI

54. dakikada Oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruşun ardından ceza sahasında topu önünde bulan Vida'nın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ancak maçın hakemi öncesinde Vida'nın topu eliyle kontrol ettiğini belirtip golü geçerli saymadı.

68. dakikada Wilson'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Rui Fonte ceza sahasında ayak koydu; Karius meşin yuvarlağı çok iyi çıkardı.

81. dakikada sol kanattan yapılan ortaya Roco'dan önce hareketlenen Wilson Eduardo'nun vuruşunda top, ağlarla buluştu: 3-1

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

BRAGA-BEŞİKTAŞ: 3-1

Stat: Braga Belediye

Hakemler: Gediminas Mazeika, Vytautas Simkus, Vytenis Kazlauskas (Litvanya)

Braga: Eduardo, Esgaio, Wallace, Bruno Viana, Sequeira, Galeno, Palhinha, Fransergio, Andre Horta (Dk. 77 Trincao), Paulinho (Dk. 67 Rui Fonte), Ricardo Horta (Dk. 60 Wilson Eduardo)

Beşiktaş: Karius, Necip Uysal, Vida, Roco, Caner Erkin (Dk. 63 Rebocho), Lens, Oğuzhan Özyakup, Kartal Yılmaz (Dk. 72 Elneny), Boyd, Güven Yalçın (Dk. 88 Erdem Seçgin), Umut Nayir

Goller: Dk. 14 ve 37 Paulinho, Dk. 81 Wilson Eduardo (Braga), Dk. 29 Boyd (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 44 Lens (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 18 Roco, Dk. 20 Caner Erkin (Beşiktaş), Dk. 58 Bruno Viana (Braga)

BEŞİKTAŞ, İLK MAÇTA 2-1 YENİLMİŞTİ

Grubundaki ilk 3 maçını mağlubiyetle tamamlayan siyah-beyazlı takım, son sırada bulunuyor. Braga ise 2 galibiyet ve bir beraberlikle 7 puan toplayarak ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da oynanan karşılaşmada Beşiktaş, rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

ABDULLAH AVCI TAKIMIN BAŞINDA DEĞİL

Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Dorukhan Toköz, Douglas ve N'Koudou'nun yanı sıra Burak Yılmaz, Hutchinson, Gökhan Gönül, Diaby ve Ruiz kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ta teknik direktör Abdullah Avcı da geçirdiği ağır grip nedeniyle Portekiz'e gidemedi.

AVRUPA'DA 220. RANDEVU

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 219 maçta rakiplerine 83 kez üstünlük kurdu. 90 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 46 mücadeleden berabere ayrıldı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 291 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 315 gol gördü.

UEFA KUPASI'NDA 118. MAÇI

Beşiktaş, Braga karşılaşmasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde 118. kez sahada yer alacak.

Siyah-beyazlı takım, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda bugüne kadar çıktığı 117 müsabakada 52 galibiyet, 23 beraberlik ve 42 mağlubiyet gördü.

Bu organizasyondaki maçlarında rakip fileleri 185 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 146 gol yedi.

BEŞİKTAŞ'IN AVUPA PERFORMANSI

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

ÜÇ KEZ ÇEYREK FİNAL OYNADI

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek finale yükseldi.

Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003 sezonunda ise bu kez UEFA Kupası'nda aynı başarıyı sergiledi.

Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etti.

PORTEKİZ TEMSİLCİLERİNE KARŞI ZORLANIYOR

Portekiz takımlarıyla 14 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, bunların sadece 3'ünü kazanabildi.

Beşiktaş, Portekiz ekiplerine karşı 3 galibiyetini de deplasmanda aldı.

Bu ülke takımlarına 6 kez mağlup olan siyah-beyazlı ekip, 5 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Portekiz temsilcilerine 18 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 20 gol gördü.

İki takım tarihlerinde 3 kez karşı karşıya geldi. 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde birbirlerine rakip olan Beşiktaş ile Braga, birer galibiyet elde etti. Her iki ekip bu galibiyetleri deplasmanda aldı. Beşiktaş, Braga'yı Portekiz'de 2-0 yenerken, İstanbul'daki karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon ise Braga'ya evinde 2-1 mağlup oldu.

EN GOLCÜ FUTBOLCU OKTAY DERELİOĞLU

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu sıralamasında Oktay Derelioğlu, 14 golle önde bulunuyor.

Beşiktaş'ta geçmiş sezonlarda forma giyen futbolculardan Bobo ve Ricardo Quaresma on ikişer, Cenk Tosun da 11 kez fileleri havalandırdı.