CİDDİGAZETE

Süper Lig'in altıncı haftasında oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçı 4-1 sona erdi. Dört gol yiyen siyah beyazlıların şeref sayısı genç forvet Güven Yalçın'dan geldi. Beşiktaş'ın sergilediği kötü performansın faturası teknik direktör Abdullah Avcı'ya kesildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

20. dakikada sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ceza sahasına ortasında altı pas içerisinde Oğuzhan Özyakup, kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya pozisyonda önünden geçen meşin yuvarlağa dokunamayarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

31. dakikada Trabzonspor öne geçti. Burak Yılmaz'ın Nwakaeme'yi düşürmesi ile ev sahibi ekip sol kanattan faul atışı kazandı. Sosa'nın ceza sahasına sert ortasında, Dorukhan Toköz topu kafa ile kendi filelerine gönderdi: 1-0.

41. dakikada ev sahibi ekip iki kez yakaladığı gol pozisyonundan yararlanamadı. Rakibiniden sıyrılarak ceza sahası içerisine giren Sörloth'un vuruşunda, kaleci Karius yatarak topu ayakaları ile çeldi. Pozisyonun devamında Nwakaeme'nin önünde kalan topa bekletmeden vuruşunda, yan direkten dönen meşin yuvarlak bu kez kaleci Karius'ta kaldı.

42. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Abdulkadir Parmak'ın pasında topu önüne alan Sosa'nın yaklaşık 30 metreden sert şutunda, Necip Uysal'ın kafasından seken meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip 2-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI

64. dakikada sol kanatta topla buluşan Nwakaeme savunmanın arkasına sarkan Sörloth'u gördü. Norveçli forvet düzgün bir tek vuruşla topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAR incelemesi sonucu hakem santrayı işaret etti ve skor 3-0 oldu.

79. dakikada köşe vuruşunda top penaltı noktası yakınındaki Güven Yalçın'ın önünde kaldı. Genç forvetin sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluştu: 3-1

88. dakikada Beşiktaş'ın serbest vuruşu sonrası kaleci Uğurcan topu oyuna hızlı soktu. Nwakaeme çok uzun bir mesafe topu sürdü ve ceza sahasına girdikten sonra ayak içiyle topu ağlara yolladı: 4-1

Karşılaşma, 4-1 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi.