CİDDİGAZETE

Süper Lig'in 23. haftasındaki dev derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe 3-3 berabere kaldı. Beşiktaş, 10'da Gökhan Gönül, 18 ve 45+2'de Burak Yılmaz'ın attığı gollerle ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi. Fenerbahçe, 55'te Zajc, 62'de Sadık ve 67'de Hasan Ali ile bulduğu gollerle tarihi bir geri dönüşe imza attı. Bu sonuçla Beşiktaş 40, Fenerbahçe ise 25 puana yükseldi.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

10. dakikada Beşiktaş serbest vuruş kullandı. Sol taraftan ceza sahasına giden top sekerek arka direkteki Vida'ya gitti. Vida içeri bıraktı, Gökhan Gönül önüne gelen topu ağlara yolladı: 1-0.

15. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Gönül, ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden gelen uyarı üzerine saha kenarında pozisyonu bir kez daha izledi ve penaltı noktasını gösterdi. 18'inci dakikada penaltıda topun başına geçen Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

45+2. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı... Sadık'ın hatasında Kagawa'nın pasıyla orta alana yakın bir bölgede topla buluşan ve hızla ceza sahasına giren Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 3-0

İlk yarı Beşiktaş'ın 3-0'luk üstünlüğü ile tamamlandı.

TARİHİ GERİ DÖNÜŞ

55. dakikada Dirar'ın sağdan içeriye bıraktığı topu Zajc, ceza sahası içinde ağlara bıraktı: 3-1.

60. dakikada saha kenarında gerginlik yaşandı. Fenerbahçe'den Dirar ve Beşiktaş'ın yedek oyuncusu Necip sarı kart gördü.

62. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye indirdi... Valbuena'nın ortasına ceza sahasında vuran Sadık farkı 1'e indirdi: 3-2. Gol öncesi faul itirazları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım, pozisyonu VAR'da izledi, daha sonra golü verdi.

67. dakikada Hasan Ali Kaldırım, ceza sahası dışında müthiş bir vuruşla skoru dengeye getirdi: 3-3.

İKİ TOP DİREKTEN DÖNDÜ

80. dakikada Quaresma'nın sağdan ortaladığı topa Burak Yılmaz kafayla vurdu. Meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü. Aynı dakikada Isimat-Mirin'in orta alanda kaptırdığı top sonrası gelişen atakta Zajc, sağdan ceza sahasına girerek sert vurdu, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta gitti.

87. dakikada Fenerbahçe ise direğe takıldı. Valbuena'nın soldan kullandığı köşe atışında Eljif Elmas ön direkte topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direkten döndü.

Karşılaşmada başka gol olmayınca maç 3-3'lük skorla tamamlandı. Bu sonuçla Beşiktaş 40, Fenerbahçe ise 25 puana yükseldi.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE 3-3

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Asım Yusuf Öz

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Isimat-Mirin, Vida, Adriano, Hutchinson, Dorukhan Toköz, Lens (Dk. 74 Quaresma), Kagawa (Dk. 85 Mustafa Pektemek), Güven Yalçın (Dk. 64 Caner Erkin), Burak Yılmaz

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla (Dk. 46 Valbuena), Skrtel, Sadık Çiftpınar, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Dirar, Tolgay Arslan, Moses (Dk. 46 Ayew), Zajc (Dk. 84 Eljif Elmas), Soldado

Goller: Dk. 10 Gökhan Gönül, Dk. 18 (Penaltıdan) ve 45+2 Burak Yılmaz (Beşiktaş), Dk. 55 Zajc, Dk. 61 Sadık Çiftpınar, Dk. 67 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 35 Zajc, Dk. 60 Dirar, Dk. 76 Sadık Çiftpınar, Dk. 90+8 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Dk. 60 Necip Uysal (Yedek kulübesinde), Dk. 74 Burak Yılmaz (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

GÜNEŞ'TEN 2 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, bu mücadeleye Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasına göre iki değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, sarı kart cezası nedeniyle derbi karşılaşmasında görev alamayan Adem Ljajic'in yerine hücuma dönük orta sahada Shinji Kagawa'ya görev verdi. Antalyaspor, Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında sonradan oyuna giren Kagawa, transferinin ardından ilk kez 11'de forma şansı buldu. Japon futbolcu, ayrıca siyah-beyazlı formayla ilk derbi heyecanını da Fenerbahçe karşısında yaşadı.

Güneş, derbi maçta savunmanın solunda da değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında bu bölgede oynattığı Caner Erkin'e yedekler arasında yer verdi. Fenerbahçe karşısında ilk 11'de Adriano şans buldu.

İLK DERBİ HEYECANI

Beşiktaş'ta Kagawa'nın yanı sıra Nicolas Isimat-Mirin, Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın, ilk kez bir Fenerbahçe derbisinde görev aldı.

Siyah-beyazlı takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz da 4 bin 131 gün sonra Beşiktaş formasıyla bir derbi mücadelesine çıktı. 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Beşiktaş kadrosunda yer alan Burak Yılmaz, takımının 3 Kasım 2007'de oynadığı ve 2-1 mağlup olduğu Fenerbahçe mücadelesinde ilk 11'de forma giymişti.

QUARESMA YEDEK

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Bursaspor ile Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmalarını kaçıran Ricardo Quaresma, derbi mücadelesine yedek başladı.

Beşiktaş'ta son maçlarda olduğu gibi derbi mücadelesinde de orta sahanın sağında Jeremain Lens görev aldı. Gözünde yaşadığı sorun nedeniyle geçen haftaki maçta forma giyemeyen ve hafta içindeki bazı antrenmanları kaçıran Oğuzhan Özyakup da yedek soyundu.

Beşiktaş'ta ayrıca Utku Yuvakuran, Gary Medel, Mustafa Pektemek, Enzo Roco, Necip Uysal, Muhayer Oktay ve Cyle Larin, yedek kulübesindeki isimler oldu.

TARAFTARDAN BÜYÜK DESTEK

Soğuk havaya rağmen Beşiktaşlı taraftarlar, stadı tamamen doldurdu. Karşılaşmayı 35 bine yakın seyirci izledi. Siyah-beyazlılar, takımlarına büyük destek verdi.

Beşiktaşlı futbolcular, Dünya Epilepsi Günü dolayısıyla sahaya "Farkında Ol Destek Ol Epilepsi İçin Bak" yazılı pankartla çıktı. Siyah-beyazlı taraftarlar, maçta görev alamayan Adem Ljajic için tribünde pankart açtı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

YANAL'DAN 6 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda oynadıkları Beşiktaş derbisinde takımını 6 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Vodafone Park'ta yapılan karşılaşmada Yanal, geçen hafta içi UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya deplasmanında Zenit karşısında çıkardığı ilk 11'de 6 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Alper Potuk, Jailson, Eljif Elmas ve Andre Ayew'in yerine Volkan Demirel, Mauricio Isla, Nabil Dirar, Tolgay Arslan, Miha Zajc ile Roberto Soldado'yu ilk 11'de görevlendirdi.

4 İSMİN DERBİ HEYECANI

Fenerbahçe'de 11'de sahaya çıkan 4 futbolcu, sarı-lacivertli formayla ilk kez derbi heyecanı yaşadı.

Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Sadık Çiftpınar, Tolgay Arslan, Miha Zajc ve Victor Moses, ilk derbilerini Beşiktaş karşısında oynadı. Yedek kulübesindeki Serdar Aziz de görev alması durumunda Fenerbahçe formasıyla ilk derbi maçını oynayacak.

SOLDADO DÖNDÜ

Fenerbahçe'de Roberto Soldado, 3 maç sonra formasına kavuştu.

Kırmızı kart cezası olduğu için geçen hafta Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyen Soldado, UEFA Avrupa Ligi'nde listede olmadığı için Zenit karşılaşmalarında da görev alamamıştı.

YANAL'IN 5 YIL SONRA DERBİ HEYECANI

Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin başında yaklaşık 5 yıl sonra derbi heyecanı yaşadı.

Tecrübeli teknik adam, sarı-lacivertlilerin başındaki son derbisini 20 Nisan 2014'te Beşiktaş'a karşı oynamıştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşma, 1-1 berabere bitmişti. Yaklaşık 5 yıl sonra Yanal, yine bir Beşiktaş derbisiyle Fenerbahçe'nin başında sahaya çıktı.