Süper Lig'in 26. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta 50'şer puanlı ikinci sıradaki Beşiktaş ile üçüncü sıradaki Başakşehir, Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi.
Cumartesi günü Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 0-0 berabere bitmesinin ardından zirvedeki kritik maçı Başakşehir 28. dakikada Elia'nın attığı golle 1-0 kazandı. Bu sonuçla ligin zirvesindeki sıralama ikincilik ile üçüncülük el değiştirdi. Başakşehir puanını 53'e çıkarıp Galatasaray'la arasındaki puan farkını 1'e düşürdü. Son üç haftadır kazanan Beşiktaş 50 puanda kaldı.

ÇİZGİDEN ÇIKTI

Dakika 19: Başakşehir inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Caicara'nın sağdan ortasına kale alanı içinde Adebayor yükseldi, onun kafa vuruşunda arka direğe giden topa boş durumdaki Visca vurdu. Tosic son anda siper olarak topu çizgiden çıkardı.

ELİA, FABRİ'Yİ AVLADI

Dakika 28:  Hızla gelişen Başakşehir atağında topu içeri taşıyan Adebayor, yanındaki Visca'yı gördü. Visca da pasını Elia'ya çıkardı. Elia'nın penaltı noktası üzerinden gelişine vuruşunda top Fabri'nin kolunun altından ağlara gitti: 1-0.

İKİNCİ YARI 

Dakika 56: Negredo ikinci yarıda ikinci defa Başakşehir kalesini yokladı. Negredo Beşiktaş atağında bu kez Tolgay sağdan ortaladı, Negredo yine penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu ancak üstten aut.

BAŞAKŞEHİR 10 KİŞİ KALDI

Dakika 62: Başakşehir 10 kişi kaldı.  Başakşehir'de ilk yarıdan sarı kartı bulunan Caicara, Adriano'ya yaptığı sert faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Başakşehir kalan 28 dakikayı 10 kişi oynayacak.

Dakika 85: Adriano'nun pasında Talisca'nın vuruşu direği adeta yalayıp dışarı çıkarken taraftarlar da saç-baş yoldu.

Karşılaşmayı Başakşehir 28. dakikada Elia'nın attığı golle 1-0 kazandı.

BAŞAKŞEHİR-BEŞİKTAŞ: 1-0

STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caiçara, Da Costa, Attamah, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci (Dk. 80 Gökhan İnler), Visca, Mossoro (Dk. 44 Napoleoni), Elia (Dk. 67 Uğur Uçar), Adebayor

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Medel, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 82 Caner Erkin), Tolgay Arslan (Dk. 60 Oğuzhan Özyakup), Lens (Dk. 68 Vagner Love), Talisca, Babel, Negredo

GOL: Dk. 28 Elia (Medipol Başakşehir)

KIRMIZI KART: Dk. 62 Caiçara (Medipol Başakşehir)

SARI KARTLAR: Medel, Babel, Adriano, Tosic (Beşiktaş), Elia, Clichy, Adebayor (Medipol Başakşehir)

TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Medipol Başakşehir-Beşiktaş karşılaşması öncesinde tribünlerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla büyük bir koreografi yapıldı. 
Tribünlerde Türkiye haritası şeklinde büyük bir Türk bayrağı açıldı. Türk bayrağının önünde ise Çanakkale Savaşı'nın kahramanlarından olan Seyit Onbaşı'nın 275 kiloluk top mermisini kaldırdığı an, Medipol Başakşehirli futbolcuların asker selamı verişi ve Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik'in açtığı Türk bayrağı resmedildi. 

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Koreografinin üzerinde ise "18 Mart 1915'te olduğu gibi. Bugün de çok olanlar değil inananlar kazanacak." yazısı yer aldı. 
Turuncu-lacivertli futbolcular da sahaya "Çanakkale geçilmez bu millet asla yenilmez" yazılı pankartla çıktı.
İki takımın oyuncuları ile sahaya çıkan çocuklar da seremonide Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin giydiği kıyafetlerle yer aldı. 
Karşılaşma öncesinde ayrıca Fenerbahçe Kulübünde uzun yıllar futbol oynayan ve 95 yaşında vefat eden eski milli futbolcu Halit Deringör için saygı duruşunda bulunuldu. 

ARDA TURAN BU HAFTA DA YOK

Medipol Başakşehir'in devre arasında Barcelona'dan transfer ettiği Arda Turan, Beşiktaş maçının kadrosunda da yer almadı. 
Sakatlığı süren Arda, Gençlerbirliği, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarının ardından Beşiktaş mücadelesinde de takımını yalnız bıraktı.

 

EMRE CEZALIYDI

Medipol Başakşehir'de kart cezalısı Emre Belözoğlu, ligin ilk yarısındaki Galatasaray ve ikinci devresindeki Fenerbahçe maçından sonra Beşiktaş karşılaşmasında da forma giyemedi. 
Turuncu-lacivertli takımın 5-1 kazandığı Galatasaray mücadelesinde sakatlığı, 2-0 kaybettiği Fenerbahçe maçında da cezası nedeniyle forma giyemeyen Emre, Beşiktaş karşısında da cezası sebebiyle takımındaki yerini alamadı.

DUYGULANDIRAN SAHNE

Oyuncular sahaya, Çanakkale Savaşı’nda Türk askerinin kıyafetlerini giyen çocuklarla beraber çıktı.

CENK TOSUN DA MAÇTAYDI

Ocak ayında Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan milli gururumuz Cenk Toun da eski tamını yalnız bırakmadı. İngiltere'de Everton'un 2-1 galip geldiği Stoke City maçında 2 golü de atan Cenk Tosun, İstanbul'a geldi ve Başakşehir-Beşiktaş maçını tribünden izledi.