CiddiGazete- Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray ve Sivasspor'un puan kayıplarıyla 3. sıra için umutlanan Beşiktaş, Süper Lig'de kalma yolunda son dönemde büyük mücadele sergileyen Kayserispor'a konuk oldu.

Mücadelenin ilk yarısı siyah-beyazlıların hakimiyetinde geçti. Sergen Yalçın'ın öğrencileri pek çok gol fırsattan faydalanamazken Diaby, Atiba ve Burak Yılmaz'ın yakaladığı fırsatlarda Lung kalesinde devleşti.

İkinci yarıda ise maçın rengi Rıdvan Yılmaz'ın hatasıyla değişti. 51'de Rıdvan Yılmaz'ın çıkarken kaybettiği topta Enver Cenk Şahin'in pasında Hasan Hüseyin Acar ev sahibini öne geçirdi: 1-0.

ATİBA SKORA DENGE GETİRDİ

Beşiktaş bu gole 74'te cevap verdi. Boateng'in ortasında Atiba arka direkte skora dengeyi getirdi: 1-1.

Ancak Kayserispor pes etmedi. 82'de Hasan Hüseyin Acar'ın serbest vuruşunda Sapunaru kafayı vursa da hakem Arda Kardeşler düdükten önce vurulduğu gerekçesiyle golü iptal etti. 84'te yeniden kullanılan serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderen Hasan Hüseyin, kaleci Ersin'in hatasında skoru 2-1 yaptı.

Hemen iki dakika sonrasında bu sefer Kravets savunmanın arkasına sarkarak skoru belirledi: 3-1.

Beşiktaş 50 puanda kalıp 3.'lük için büyük fırsat teperken Kayserispor puanını 31 yapıp düşme hattından kurtuldu ve 14. sıraya çıktı.