Şampiyonluğa koşan ve ligin zirvesinde yer alan Galatasaray, son senelerde bir türlü yenemediği Trabzonspor'u 2-1 yenerek puanını 57'ye çıkardı.
Sarı-kırmızılıları Türk Telekom Arena'da zafere taşıyan golleri 7. dakikada Feghouli ve 60. dakikada Gomis kaydetti. Trabzonspor tek golü 90+2'de Kucka ile buldu.

Gomis bu golle krallık yarışında Burak Yılmaz ile arayı iyice açtı ve 26 gole ulaştı. Burak Yılmaz 20'de kaldı.

Müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray, zorlu rakibi karşısında golü 7. dakikada buldu. Bu dakikada Mariano sağ kanattan içeri sokuldu ve Feghouli'ye pasını gönderdi. Kale alanı içinde de Feghouli topu filelere gönderdi: 1-0.

Galatasaray, Trabzonspor ile oynadığı son 3 karşılaşmanın hiçbirinden de galibiyet çıkaramadı.

Dakika 16: Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Gomis'in ceza alanından yaptığı vuruşta savunmadan seken topu gerilerden gelen Selçuk gelişine vuruşla tamamlamak istedi, top yan ağlarda kaldı.

Dakika 21: Ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz, dar açıdan sert vurdu. Kaleci Muslera direk dibinde topu kornere çeldi.

Dakika 30: Galatasaray gole çok yaklaştı. Belhanda'nın vuruşunda çizgi üzerinde kaleci Onur gole izin vermedi. 

Süper Lig'in 27. haftasındaki bu dev mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı başladı...

Dakika 51: Sosa'nın orta alandan gönderdiği nefis pasla Yusuf Yazıcı, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda Muslera, mükemmel bir kurtarış yaptı.

Dakika 60: Galatasaray'ın yıldızı sahnede. Gomis farkı ikiye çıkardı: Bu dakikada Okay Yokuşlu'dan topu kapan Gomis, kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı. Aşırtma bir vuruş yapan usta golcü skoru 2-0 yaptı. 

Dakika 78: Gomis'in geriye bıraktığı topa Feghouli gelişine vurdu, Onur köşeden çıkardı.

Dakika 90+2: Orta saha çizgisi üzerinde kazanılan serbest vuruşta Muslera'nın önde olduğunu gören Kucka topu doğrudan kaleye yolladı ve muhteşem bir gole imzasını attı: 2-1. Karşılaşma da bu golle sona ererken Galatasaray, son 3 maçtır yenemediği rakibini 2-1'lik skorla devirip şampiyonluk yolundaki çok önemli bir engeli de aşmış oldu.

İLK 11'LER:

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Selçuk, Donk, Feghouli, Rodrigues, Belhanda, Gomis

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur Demirok, Hubocan, Novak, Okay, Kucka, Sosa, Abdülkadir, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz