CiddiGazete- Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin 767. kez forma giyerek Xavi'yi yakaladığı maçı Barcelona, 4-1 kazanarak puanını 59 yaptı ve lider Atletico Madrid'le arasındaki puan farkını 4'e düşürdü.

Katalan ekibine galibiyeti getiren golleri 13 ve 90'da Lionel Messi, 35'de Griezmann, 53'de Mingueza kaydetti. Konuk Huesca'nın tek golü 45+4'te penaltıdan Rafa Mir'den geldi.

İKİ DE REKOR GELDİ

Barcelona'da Lionel Messi, Avrupa'nın 5 büyük liginde 13 sezonda üst üste 20 gole ulaşan ilk futbolcu oldu.

Bu karşılaşma ile Barcelona formasını 767. kez giyen Lionel Messi, Xavi Hernandez'e ait olan "Barcelona formasıyla en fazla maç oynama" rekorunu egale etti.

"BENİM İÇİN ONUR"

Katalan ekibinde 1998-2015 yılları arasında oynayan eski futbolcu Xavi, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, "Messi ile birlikte oynamak, birçok şeyi paylaşmak bir zevkti. Bu rekorumu aşacak futbolcunun Leo olması harika bir şey ve benim için bir onur. Ondan başkası olamazdı. Futbol tarihinin en iyi futbolcusunun Barça formasını en fazla giyen olması doğru bir şey" dedi.

La Liga'da gol krallığı yarışında ilk sırada olan Messi'nin 21, en yakın takipçisi Luis Suarez'in de (Atletico Madrid) 18 golü bulunuyor.