CİDDİGAZETE

Dünya halter tarihine ismini altın harflerle yazdıran Naim Süleymanoğlu, vefat edişinin birinci yılında dostları ve spor camiasından arkadaşları tarafından kabri başında anıldı.

Edirnekapı Şehitliği'ne, İstanbul'un farklı noktalarında yapılan organizasyonlarla araçlar kaldırılarak öğle saatlerinde buluşuldu.

Kur-an'ı Kerim okunarak Naim için dua edildi.

Karaciğerindeki rahatsızlık nedeniyle uzun süre tedavi gören dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu, 50 yaşında hayata veda etmişti.

Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Ozan Arif'in girişimleriyle Naim Süleymanoğlu, 1986 yılında Avustralya'daki Dünya Şampiyonası sırasında ülkü ocakları mensupları tarafından Bulgar gizli servisinin elinden alınarak kaçırılmış, daha sonra Türkiye'ye getirilerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmıştı.

Süleymanoğlu, bir dönem siyasetle ilgilenmiş, MHP'den İstanbul Kıraç belediye başkan adayı olmuştu.

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Bulgaristan göçmeni Türk halterci Halil Mutlu da Naim Süleymanoğlu'nu anma programına katıldı. Üç kez olimpiyat şampiyonu, 5 kez dünya şampiyonu, 10 kez Avrupa şampiyonu olmuş, 52 kg, 54 kg ve 56 kg'da 20'den fazla dünya rekoru kırmış olan Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu isminin dünya spor tarihine altın harflerle yazıldığını söyledi.