CiddiGazete- Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk için imza töreni düzenledi.

İmza töreninde ilk olarak başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu:

Bugün Galatasaray'da yeni bir dönem başlıyor. Kombinelerimiz büyük hızla satılıyor, localarımız tamamen doldu diyebilirim. Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Galatasaraylı Okan Buruk ile yeni bir döneme başlıyoruz. Okan hocamız üçüncü 17 Mayıs'ını yaşamak için burada. 17 Mayıs 1992'de bir Bakırköyspor maçında ilk maçına çıktı. 17 Mayıs 2000'de UEFA Kupası'nı gözyaşlarıyla kaldırdı. O maçı hepimiz canlı izledik. Arkadaşlarıyla bir yumak halinde sevinci gözlerimizin önünde. Ayakkabılarının arkasına basmış şekilde arkadaşlarına koşuyordu. Gerçek bir Galatasaraylının heyecanını yaşıyordu. Türkiye'de şampiyonluk yaşamış en genç teknik direktörlerden biri olarak görevine başlıyor. Galatasaray'ı mali açıdan güçlü, başarıya koşan bir spor kulübü haline getirmek için birlikte çalışacağız. Hocamıza ve ekibine bu görevde başarılar diliyorum. Camiamız için bu birliktelik hayırlı olsun.

OKAN BURUK: GEREKEN TRANSFERLERİ YAPACAĞIZ

Büyük Galatasaray taraftarına saygılarımı, sevgilerimi ve hedefimizin ne kadar büyük olduğunu anlatarak başlamak istiyorum. Benim için çok büyük bir görev. Bu göreve layık gördükleri için başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Yeni yönetimimize de başarılar diliyorum. Taraftarlarımızın heyecanını görüyorum. Bizim hedeflerimiz hiçbir zaman değişmez. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Bunun için ben, ekibim, başkanımız, yönetimimiz, oyuncularımız elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun taraftarımız üzerindeki mutsuzluğunu en kısa zamanda unutturacağız. Taraftarımızı yeniden heyecanlandıracağız. Burada en önemli iş transfer. İyi kadro oluşturmak için transferler yapacağız. İyi kadro oluşturmak için başkanımızla beraber en iyi şekilde çalışacağız.

"GEÇEN SENEYİ KAPATTIK, HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Kazanan, dominant, sahada her şeyini veren bir takım oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Geçen seneyi kapattık, bitti. Psikolojik olarak oyuncularımızı ayağa kaldıracağız. Tek hedefimiz şampiyon olmak. Taraftarlarımızla birlikte sinerji yaratıp hedefimize koşacağız. İlk hedefimiz şampiyonluk. Daha sonraki senelerde Avrupa kupaları.

"BUGÜN OĞLUMUN DA DOĞUM GÜNÜ"

Bugün benim için iki kez mutluluk verici bir gün. Galatasaray'a imza attığım gün ve oğlumun doğum günü. Burada olmamdan en büyük mutluluğu o duydu. Ona da sevgilerimi gönderiyorum. Hep birlikte başarıya ulaşacağız.

"ŞAMPİYONLUKLAR VE MUTLULUKLAR BİZİ BEKLİYOR"

Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi yeniden yaşamak, geçirdiğimiz günleri yeniden anma fırsatı buldum. Futbolcu olarak çok güzel günler yaşadım orada. İnşallah bu sene de şampiyonluklar ve mutluluklar bizi bekliyor.

Soru: Süper Lig tarihinde Galatasaray'ı şampiyon yapan yerli teknik adamlar Galatasaray forması giymişti. Gündüz Kılıç, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Hamza Hamzaoğlu... Bunun için ne dersiniz?

Kriter olarak uyuyor. Psikolojik olarak iyi başlıyoruz. İnancımız yüksek. Galatasaray'ın hocası olmak istediğimi hep belirttim. Belki fazla da belirttim. Hiçbir beklentimin olmadığını, bu görev için elimden geleni yapabileceğimi söyledim. Uzun bir seçim süreci oldu. Devamında başkanımızın en doğru seçimi yapma araştırması içinde olduklarını gördüm. Görüşme olunca dünyanın en mutlu insanı oldum. oğlum çok bekliyordu ona da bunu aktardım. İnanılmaz bir heyecan, mutluluk... Hemen ardından hedefleri ve yaşayacağımız mutluluğu düşünmeye başladım. Dünyanın en mutlu insanlarından biriyim.

Fatih Terim ile görüşmeniz oldu mu?

Fatih Hoca benim için çok değerli. Uzun yıllar beraber çalıştık, şampiyonluklar yaşadık. Çok önemli bir isim. Dün beni aradı, 'Hayırlı olsun, elimizden ne geliyorsa yanındayız' dedi. Onun açtığı yolda, bu görevde elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söyledim. Hocama teşekkür ediyorum yanımızda olduğu için. Bizim için önemli bir değerdir. Yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum.

"KENDİ EKİBİMLE GELİYORUM! EKLEMELER OLACAK"

Uzun yıllardır beraber çalıştığım ekibimle göreve başlıyorum. Başka eklemeler de olacak. Kısa zamanda bilgilendirme yaparız. Kendi ekibim bekliyordu zaten Pazartesi günü takımın başında olacağız.

"BÜTÜN OYUNCULARI GÖRMEK İSTİYORUM! KİRAYA GİDENLER OLABİLİR"

Takımda potansiyelli oyuncular var. Bütün oyuncuları görmek istiyorum, onları tanımak istiyorum. Tanıdıktan sonra da en iyisini nasıl yaparız buna bakacağız. Bazı oyuncular bizimle olacak, belki kiraya vereceklerimiz olacak. Bazen kiralık gitmek faydalı oluyor. Bunu Yunus'ta gördük. Oynayıp güçlü şekilde dönebiliyorlar. İlk planda oyuncuları görmek ve tanımak. Daha sonra kararlarımızı vereceğiz.