Olaylı Galatasaray Fenerbahçe derbisinin yankıları devam ederken PFDK'ya sevk edilecek isimler tartışılmaya başladı. Maçın son düdüğü ile başlayan kavgayı sıcağı sıcağına inceleyen VAR sistemi ilk etapta sadece dört isme ceza kesmişti. Ancak TFF'nin bir çok futbolcunun karıştığı arbedeyi tekrar değerlendirerek olaylara karışan başka isimlere de ceza yağdırması bekleniyor.

2-2 biten maç sonrası Jailson'un Belhanda'ya tokat atması sahayı adeta savaş alanına çevirmişti. Maçın hakemi Fırat Aydınus, yaşanan kavganın ardından VAR incelemesiyle Jailson, Ndiaye ve Soldado'ya kırmızı, Belhanda'ya ise sarı kart vermişti...

Ancak cezaların bununla sınırlı kalmayacağı ve başta Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Hasan Şaş olmak üzere birçok ismin PFDK'ya sevk edileceği öğrenildi... Görüntüleri tek tek inceleyip olaylara karışan isimlerin ceza alması için yoğun mesai harcayacak Disiplin Kurulu'nda gözlemci raporları da göz önünde bulundurularak PFDK'sevkleri açıklanacak.

İŞTE PFDK'YA SEVK EDİLMESİ BEKLENEN İSİMLER:

1- Belhanda ile kafa kafaya gelerek olayların fitilini ateşleyen ve kırmızı kart gören Soldado.

2- Belhanda'ya tokat atarak işi çığırından çıkaran ve kırmızı kartla cezalandırılan Jailson.

3- Soldado'ya yaptığı sert hareket ve olaylar sırasında Skrtel'in yüzünü sıkan Belhanda.

4- Jailson'un boğazını sıkan ve bu hareketi nedeniyle kırmızı kart gören N'Diaye.

5- N'Diaye ile birlikte Jailson'a fiziki müdahalede bulunan ancak kart görmeyen Serdar Aziz.

6- Skrtel'in kafasına arkadan vuran ve tekme atmaya çalışan, ardından Jailson'u kovalayan Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş.

7- Galatasaray'ın genç kalecisi İsmail Çipe'ye vuran Yiğithan Güveli

8- Soldado'yu kolundan tutup iten, Fırat Aydınus'a saha ortasında tepki gösteren ve maç sonu açıklamaları nedeniyle Fatih Terim.

9- Sahaya atlana taraftar ve küfürlü tezahüratlar nedeniyle Galatasaray Kulübü