CiddiGazete- Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda ÇBK Yenişehir Belediyesi, Fenerbahçe Safiport'u 71-58 yenerek şampiyon oldu.

Karşılıklı atılan sayılarla geçen maçın ilk dakikalarında rakibine göre kontrollü olan Mersin ekibi karşılaşmanın ilk 5 dakikasını 13-7 önde tamamlandı. Etkili oyununu sürdüren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi bu çeyreği 23-16 üstün bitirdi.

İkinci periyotta Fagbenle ve Hayes'in rakibi karşısında etkili olan Mersin ekibi, çeyrek boyunca koruduğu üstünlükle soyunma odasına 14 sayı farkla (41-27) önde gitti.

Üçüncü çeyrekte özellikle Fagbenle ile sayılar bulmaya devam eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, son periyoda 58-45 galip durumda girdi.

Son çeyrekte maç boyunca sürdürdüğü skor avantajını koruyan Mersin ekibi, karşılaşmadan 71-58 yenerek Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Karşılaşmada ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nde Boner 24 sayıyla maçın en skorer isim olurken, Fenerbahçe Safiport'ta Laugupova 15 sayı attı.

Turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP), Mersin ekibinden Titilola Fagbenle oldu.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kupasını aldı

Servet Tazegül Spor Salonu'ndaki maçın ardından, kupa töreni düzenlendi.

Şampiyon olan Mersin ekibinin kupasını ve madalyalarını Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı Kemal Dinçer verdi. Organizasyonu ikinci tamamlayan Fenerbahçe Safiport oyuncularına da madalyaları takdim edildi.

Mersin ekibi, mutluluklarını salonda kendilerini destekleyen taraftarlarıyla paylaştı.