Avrupa’da basketbolun en önemli organizasyonu olan Euroleague’de haftaya lider giren Fenerbahçe Beko, en yakın takipçisi Real Madrid’i Ülker Spor Salonu’nda ağırladı.

Maça muhteşem başlayan Obradovic’in öğrencileri, ilk periyodu 10 sayı önde bitirdi. Maçtan kopmayan Real Madrid farkı kapatarak son çeyreğe doğru skora ortak oldu.

Dördüncü çeyrekte müthiş bir heyecana sahne olan mücadelede başa baş giden skorda Fenerbahçe galibiyet için son saniyeye kadar bekledi. 13 saniye kala 1 sayı geride olan Fenerbahçe, Gigi Datome ile önce sayıyı ardından serbest atışı alarak maçı 65-63 kazandı.

Ligde üst üste 11, toplamda ise 14 galibiyet alan Fenerbahçe Beko, tek yenilgiyle liderliğini sağlama alarak Real Madrid’e fırsat vermedi.

DATOME SON SANİYEDE İŞİ BİTİRDİ

Fenerbahçe Beko, sahasında konuk ettiği Real Madrid'i Gigi Datome'nin bitime 6 saniye kala bulduğu basket faul isabetiyle 65-63 mağlup etti. Maçın kahramanı olan İtalyan yıldız sosyal medyaya damga vurdu.

Maçı 17 sayı, 7 ribaund ile tamamlayan ve gecenin yıldızı olan Gigi Datome: ”Çok sert bir maçtı. Sadece bir basketle kazandık. Çok iyi iş yaptık. Bu sadece bir maç, o kadar da önemli değil ama mutluyuz tabii. Tüm sezon boyunca iyi oynuyoruz. Hangi hedefe koştuğumuzu biliyoruz.”

OBRADOVİÇ 400.MAÇINDAN GALİBİYETLE AYRILDI

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic yönetiminde 400. resmi maçına THY Avrupa Ligi’nde Real Madrid karşısında çıktı. Fenerbahçe’nin başına 2013 yılında geçen Obradovic, sarı-lacivertli takımda 400. resmi maçını galibiyetle tamamladı.

Sarı-lacivertlileri 5 yılda Avrupa’nın en iyi takımlarından birisi yapan Sırp başantrenör, bu sürede 400 resmi maçta takımıyla 311 galibiyet gördü.

Fenerbahçe Beko, Obradovic’le çıktığı resmi maçların yüzde 78’ini kazandı. Tecrübeli başantrenör, altıncı sezonunu geçirdiği sarı-lacivertlilerle THY Avrupa Ligi, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda toplam 400 maça çıktı. 311 galibiyetle yüzde 79 gibi ulaşılması zor bir oranı yakalayan Obradovic’in takımı, bu sürede sadece 89 defa yenilgi aldı.

SLOUKAS KADRODAN ÇIKARILDI

THY Avrupa Ligi'nin 15. haftasındaki Fenerbahçe Beko / Real Madrid maçı öncesi sarı-lacivertli temsilcimizde forma giyen Kostas Sloukas'tan kötü haber geldi.

28 yaşındaki Yunan basketbolcunun yüksek ateşli boğaz enfeksiyonu nedeniyle karşılaşmanın kadrosundan çıkarıldığı bildirildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Oyuncumuz Kostas Sloukas, yüksek ateşli boğaz enfeksiyonu nedeniyle bu akşamki karşılaşmanın kadrosunda yer alamayacaktır.”