CiddiGazete- Fenerbahçeli futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in 2010-2011 sezonuyla ilgili yaptığı açıklamaları yorumladı.

Dilmen, "Özdemir yanlış anlaşıldığına inanıyorsa Fenerbahçe camiasından özür dilemeli" dedi. Fenerbahçe'nin Nihat Özdemir'in kulüpten ihraç etme kararı alması halinde imza atacağını belirten Dilmen, din ve kulüp sevgisinin üzerine fazla gidilmemesi gerektiğini vurguladı.

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDASINIZ

NTV ekranlarında Özdemir'in açıklamalarını değerlendiren Rıdvan Dilmen, TFF Başkanı'nın Fenerbahçe camiasından özür dilemesini gerektiğini belirterek, "Nihat bey, eğer yanlış anlaşıldığınıza inanıyorsanız, çıkacaksınız ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nden, ben Fenerbahçeliyim, benden, milyonlarca Fenerbahçeliden özür dilemek zorundasınız. Özür dilemiyorsanız federasyon başkanlığı da yapmayacaksınız. Çünkü artık kaos geliyor. Fenerbahçe'nin Nihat beyi ihraç etme kararı varsa, benim imzam olmamasına rağmen, ben de imza atarım. Din ve kulüp sevgisinin üzerine fazla gitmeyeceksin."

FENERBAHÇE 2 KEZ KURULAN TEK KULÜPTÜR

"Fenerbahçe başarısızlığını örtmek istiyor" diye bir sözün TFF'nin sitesinde söylenmemesi gerektiğini belirten Dilmen, "Fenerbahçe 1,5 yıldır başarısızdır, bunu ben söylerim. Fenerbahçe, bir 1907'de, bir de 2011'de kuruldu. İki kez kurulan tek kulüptür. 2011'de üzerinden tır geçti ama yine ayakta. Her kulüp bu durumu kaldıramaz" dedi.

NİHAT ÖZDEMİR NE DEDİ?

Instagram'da Ekonomist Dergisi'nin canlı yayın konuğu olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız" sorusuna, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık.

Hepimizin bildiği gibi o sezon 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. Dokuz sezon geride kaldı. Biz dokuz senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" cevabını vermişti.

TFF Başkanının verdiği bu cevap sosyal medyada sarı lacivertli taraftarların büyük tepkisini çekmişti.