CiddiGazete- FIFA ile UEFA, Rus kulüplerini ve Rusya Milli Takımını, "ikinci bir açıklamaya" kadar uluslararası organizasyonlardan men etti.

FIFA, Rusya'nın men kararıyla ilgili UEFA ile ileri düzeyde görüşmelerde bulundu. Toplantı sonrası tarihi karar açıklandı.

FIFA ile UEFA, Rus kulüplerini ve Rusya Milli Takımını, ikinci bir açıklamaya kadar uluslararası organizasyonlardan men etti.

Rusya, normal şartlarda 24 Mart'ta Dünya Kupası elemelerinde Polonya ile oynayacaktı. Rusya, 2022 Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turundan ihraç edilecek.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik düzenlediği saldırının 4. gününde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği de (FIFA) Rusya ile ilgili önemli yaptırım kararlarının alındığını açıkladı. FIFA’dan yapılan açıklamada Rusya'da hiçbir uluslararası müsabakanın oynanamayacağını ve maçların tarafsız sahalarda organize edileceğini duyurulmuştu.

Rusya Milli Takımı'nın isminin Rus Futbol Birliği olarak değiştirildiği belirtilirken, Rusya Milli Marşı ve Rusya bayrağının da hiçbir müsabakada kullanılmayacağı aktarıldı.